ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΕΜΑΚ




ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους συνδικαλιστές του Πυροσβεστικού Σώματος ότι η Κυβέρνηση αντί να εξετάσει σοβαρά το αίτημα για ενίσχυση και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων υπηρεσιών της 6ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση του επιχειρησιακού έργου και κατά συνέπεια η καλύτερη δυνατή ασφάλεια και πυρασφάλεια, σχεδιάζει την κατάργησή της επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες στον πολίτη.

Η 6η ΕΜΑΚ, με έδρα την Πάτρα, καλύπτει τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Όλη αυτή η γεωγραφική περιφέρεια μένει πλέον ακάλυπτη αναφορικά με την αμεσότητα της παρέμβασης της ΕΜΑΚ όποτε αυτή χρειάζεται. Ειδικά η περιοχή της Πάτρας και της Αχαϊας  η οποία διαθέτει τόσο φυσικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες όσο και υποδομές που εγκυμονούν κινδύνους στην περίπτωση τυχόν περίπλοκου ή σημαντικού ατυχήματος όπου χρειάζεται η άμεση επέμβαση της δύναμης της ΕΜΑΚ, μένει αθωράκιστη ουσιαστικά, και μάλιστα ο χρόνος που θα χαθεί για να επέμβει η ΕΜΑΚ μεταφερόμενη από την Αθήνα, είναι πολύ πιθανό να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Πάτρα ως το  μεγαλύτερο οδικό κόμβο του δυτικού άξονα της χώρας μας με τις υπό κατασκευή Ολυμπία και Ιονία οδούς, με το λιμάνι, με  το συνεχές πολεοδομικό συγκρότημα από τα Βραχνέϊκα ως τον Ψαθόπυργο και μέχρι και το Αντίρριο, με τη ΒΙΠΕ, το ΒΙΟΠΑ, με την πυκνή της δόμηση, με τα δεκάδες διατηρητέα κτίρια, αποτελεί μια πόλη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με ένα έκτακτο γεγονός που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες πόλεις. 

Και παράλληλα όλη η Αχαΐα με το πολιτικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου, με τις συνεχείς παραλίες της, τους ορεινούς της όγκους, το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, το Παναχαϊκό με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το φαράγγι του Βουραϊκού που είναι διαδρομή για πεζοπόρους, καθώς τα άλλα ορεινά σημεία της τα οποία φιλοξενούν ήδη και εξτριμ σπορ, τους  ορμητικούς της χειμάρρους, είναι μια περιοχή που δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη και να περιμένει βοήθεια εξ΄ Αθηνών διότι αυτό μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Εδώ ακριβώς θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους κυβερνώντες ότι η περιοχή της Πάτρας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας κι όλη η περιοχή του Πατραϊκού, του Ιονίου και του Κορινθιακού είναι και σεισμογενείς περιοχές και συχνά εμφανίζουν σεισμική δραστηριότητα, αλλά είναι και πολύ συχνά επίσης πυρόπληκτες περιοχές, έχουν μετρήσει ανθρώπινες απώλειες, και για το λόγο αυτό και μόνο είναι ανάγκη να υπάρχει και να ενισχύεται η 6η ΕΜΑΚ στην Πάτρα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνδρες της ΕΜΑΚ από την Πάτρα επιχείρησαν σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη την περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και στα Ιόνια νησιά σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας. Αναφέρομαι για παράδειγμα στον απεγκλωβισμό πρόσφατα τριών ατόμων που είχαν παρασυρθεί με το όχημά τους στο Χάρανδρο, στις διασωστικές τους επιχειρήσεις στις πλημμύρες του ποταμού Λούσιου, στις πλημμύρες του Πύργου, σε περιπτώσεις κυνηγών που εγκλωβίστηκαν σε χαράδρες, σε περιπτώσεις πτώσης ανεμοπτεριστών, σε περίπτωση τεχνολογικών ατυχημάτων όπως αυτό στην Ιτέα με την ανατροπή βυτιοφόρου με υγρό οξυγόνο, σε απεγκλωβισμούς ατόμων μετά από το σεισμό του 2008 στην Πάτρα, στη Λευκάδα και σε άλλες περιοχές.

Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρουμε μια – μια τις παρεμβάσεις των ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή δεν πρέπει να μετακινηθεί από την Πάτρα. Θα πω μόνο ότι αν η Πάτρα φιλοδοξεί να παραμείνει και να αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο οικονομικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό,  μητροπολιτικό, με μια λέξη, κέντρο της δυτικής Ελλάδας, χρειάζεται μαζί με άλλες υποδομές, δομές και υπηρεσίες και την υπηρεσία της 6ης ΕΜΑΚ και μάλιστα ενισχυμένη. Αυτό οφείλουμε να απαιτήσουμε σήμερα από την κυβέρνηση για να μην υποβαθμιστεί και σε αυτό τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και προστασίας η πόλη, η οποία είναι ήδη υποβαθμισμένη στον τομέα της αστυνόμευσης και της φύλαξης των περιουσιών των συμπολιτών μας, ή της προστασίας τους από πράξεις βίας, αφού το οργανόγραμμα με το οποίο λειτουργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είναι πολλά χρόνια πίσω. Να μην επιτρέψουμε λοιπόν να χαθεί και η ΕΜΑΚ και για το λόγο αυτό προτείνω αφενός τη σύνταξη και την αποστολή ψηφίσματος στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ταυτόχρονα προσωπικά θα αναλάβω να έχω επαφή με κυβερνητικούς παράγοντες για το θέμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: