ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Με 166 «ναι» παρέδωσαν απόψε την κυριαρχία της χώρας στους τοκογλύφους-δανειστές

Η Βουλή των Ελλήνων, Βουλή της παρακμής, απόψε, χάρη στην πλειοψηφία των συμβιβασμένων που μας κυβερνούν, παραδόθηκε σιδηροδέσμια στους δανειστές και παρέδωσε τη χώρα, με το όνειδος των ΠΝΠ, που υποτίθεται θεσμοθετήθηκαν για έκτακτες περιπτώσεις και η σημερινή κυβέρνηση τις κάνει καθημερινότητα.


Εξαιρέθηκαν πάντως τα σκάφη αναψυχής, από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης των ιδιοκτητών τους!
«ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΚΡΑΤΟΣ, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδας, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης».

Τα παραπάνω σημαντικά που συνιστούν αναγνώριση του δουλοκτητικού «Βρετανικού Δικαίου» και απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας ψηφίστηκαν από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ανάμεσα στις 6 ΠΝΠ που αποτελούν όνειδος της πολιτικής που εφαρμόζουν οι τρεις επικεφαλής του κυβερνητικού θιάσου, υπό την ψευδεπίγραφη ανάγκη του επείγοντος!

Περιλαμβάνονται  στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων  κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, δηλαδή όλοι οι κυβερνητικοί (και δύο εκ των ανεξάρτητων, όπως ο Α. Λοβέρδος και ο Χ. Αηδόνης) με εξαίρεση ένα  άρθρο για εργασιακά θέματα που καταψηφίσθηκε από τη ΔΗΜΑΡ και συγκέντρωσε 151 «ναι».

Η ολοήμερη μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης δόθηκε κατ΄αρχήν στον “κατεπείγοντα” χαρακτήρα της συζήτησης-ψηφοφορίας (δεδομένου ότι οι ΠΝΠ είχαν  εκδοθεί από μέσα Νοεμβρίου έως  μέσα Δεκεμβρίου) και, επιπλέον, στο άρθρο που προβλέπει παραίτηση της χώρας από την ασυλία της έναντι των δανειστών.
• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

• Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

• Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Με άλλη διάταξη, εξαιρέθηκαν τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας: Επ’ αυτού, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής είχε αποφανθεί ότι αυτός ο φόρος οδηγούσε σε διπλοφορολόγηση, δεδομένου ότι έχει επιβληθεί άλλο τέλος από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την αρχή και όλα τα άρθρα για τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές ψηφοφορίες. Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 35 (που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας), όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα. Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ, δεν συμμετείχε, ούτε στη συζήτηση, ούτε στην ψηφοφορία.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε «παρών» επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς. Ο Μιχάλης Κασής, καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

Από την ψηφοφορία, απουσίαζαν οι βουλευτές, Μίμης Ανδρουλάκης, Απόστολος Κακλαμάνης (αν και είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του νομοσχεδίου), 'Αντζελα Γκερέκου, Κώστας Τζαβάρας (για λόγους υγείας όπως δήλωσε), Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Κασαπίδης, Ηρώ Διώτη, Θωμάς Ψύρρας και Γιώργος Σταθάκης.

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 (συνταξιοδοτική εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, μείωση των συντάξεων του Δημοσίου με εξαίρεση τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%), άρθρο 2 (μνημόνια συνεργασίας των υπουργείων με το υπουργείο Οικονομικών), άρθρο 3 (μηχανισμός παρακολούθησης των ετησίων προϋπολογισμών για τις ΔΕΚΟ), άρθρο 4 (ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ), άρθρο 6 (κύρωση ισολογισμού και απολογισμού του οικονομικού έτους 2011), άρθρο 7 (ρυθμίσεις για τους προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων των υπουργείων), άρθρο 8 (αναδρομική έγκριση πράξεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), άρθρο 9 (επαναδιατύπωση του μισθολογικού καθεστώτος των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ), άρθρο 13 (ιδιωτικοποίηση ιπποδρομιών), άρθρο 14 (όροι για θέση των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτοδίκαιη αργία), άρθρο 15 (πλήρωση θέσεων με υποχρεωτικές μετατάξεις), άρθρο 16 (επικαιροποίηση των στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού), άρθρα 24-27 (ιδιωτικοποίηση φορέων του ΟΣΕ), άρθρο 28 (ίδρυση Υπηρεσίας Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου), άρθρο 29 (θέσπιση παραβόλου για την άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων), άρθρο 31 (προϋποθέσεις άδειας ιδιωτικού σχολείου, κολλεγίου και ΙΕΚ), άρθρο 32 (επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων), άρθρο 33 (ρυθμίσεις για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ), άρθρα 35-36 (εργασιακά ζητήματα), άρθρο 37 (αναστολή επιχορήγησης των ασφαλιστικών οργανισμών σε περίπτωση μη έγκαιρης χορήγησης των στοιχείων για τον υπολογισμό των συντάξεων), άρθρο 38 (επιβολή έκτατου τέλους για τα φαρμακευτικά προϊόντα), άρθρο 40 (επανακαθορισμός του τρόπου υπολογισμού αποζημίωσης δικηγόρων) και άρθρο 53 (κύρωση της σύμβασης επαναγοράς χρέους και άλλα ζητήματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: