ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Προσδοκά οφέλη η ΔΗΜ.ΑΡ. από την επίσκεψη της Μέρκελ την Τρίτη

Όλο και πιο κοντά στη ριζοσπαστική αριστερά ο Γ. Μιχελογιαννάκης.


Σε πλήρη ρήξη με την αριστερά του Σαμαρά
ο Γ. Μιχελογιαννάκης
           Ως θετικό γεγονός χαρακτήρισε η ΔΗΜ.ΑΡ. την είδηση της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη. Το κόμμα εκτιμά ότι η κ. Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για συζητήσεις με την κυβέρνηση κι ότι η επίσκεψη αυτή θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως θετικές πολιτικές δεσμεύσεις εκ μέρους της Γερμανίας, ενόψει και της διαμόρφωσης του τελικού πακέτου μέτρων, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Με άλλα λόγια, η ΔΗΜ.ΑΡ., στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, μετά την πλήρη αποτυχία με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προσδοκά πως η κ. Μέρκελ θα δεχτεί να ενσωματώσει στο πακέτο των μέτρων την επιμήκυνση και τη ρήτρα αντικατάστασης, δύο προτάσεις με τις οποίες η ΔΗΜ.ΑΡ. επιχειρεί να κατευνάσει την εσωκομματική αναταραχή, ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που ξεκίνησε χθες το πρωί.
Στο θέμα αυτό, οι τελευταίες κινήσεις του βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, αμφισβητούν έντονα την ηγεσία του κόμματος και φορτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα, καθώς ο βουλευτής του κόμματος ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε, συγκέντρωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ., Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο «Βήμα» ότι “η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι τέτοιου είδους επισκέψεις προαναγγέλλουν κάτι θετικό και πραγματοποιούνται, συνήθως, ως δείγμα στήριξης σε μια προσπάθεια. Βεβαίως περιμένουμε την έκβαση της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ”, προσθέτοντας πως “Είναι μια χρυσή ευκαιρία για να εκθέσει ο πρωθυπουργός με τον καλύτερο τρόπο τις διεκδικήσεις της χώρας μας”.

Σε πλήρη ρήξη οδηγείται ο Γ. Μιχελογιαννάκης
Αφού προχώρησε στην υπερψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσε την π. Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ερχόμενος όλο και πιο κοντά στη ριζοσπαστική αριστερά, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δημοσίευσε κείμενο με το οποίο αιτιολογεί την απόφασή του αυτή, λέγοντας πως είναι αδιανόητο να μην υπάρξει ρύθμιση για τα δάνεια των νοικοκυριών, όταν οι περικοπές που προβλέπονται στο νέο πακέτο μέτρων οδηγούν στην εξαθλίωση τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και οι δομές κοινωνικής πρόνοιας διαλύονται.

Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου του βουλευτή που ζητούσε, με πολύ έντονο ύφος, από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, να προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στο οποίο θα δίνει εξηγήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων και, κατόπιν τούτου, να απαιτήσει όσα προβλέπει η προγραμματική συμφωνία του κόμματος από τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Απλά τίμια απαιτούμε με το διάγγελμα τρία πράγματα, σεβασμό στην προγραμματική συμφωνία, σεβασμό της τρόικας στην Ελλάδα και την ιστορία της και σεβασμό τους εγχειρήματος της ουσιαστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο ίδιος βουλευτής ζητά από το κόμμα του να καλέσει τον ελληνικό λαό σε διαδήλωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία, την ερχόμενη Τρίτη, ασκώντας οξεία κριτική σε δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, οι οποίες υπονομεύουν τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επισημαίνει. Ασκεί κριτική στο γερμανικό κράτος για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και θέτει ως βασικό αίτημα της συγκέντρωσης τη διεκδίκηση τους.

(Πηγή: www.avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: