ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Εξωραϊσμού συνέχεια στο Μνημείο Γηροκομειού

 


Συνεργείο του Δήμου Πατρέων ανέλαβε να απαλλάξει τον χώρο από  τα ναζιστικά σύμβολα και τα αγριόχορτα που τον έπνιγαν μέχρι σήμερα

 

 

Ο εγκαταλειμμένος χώρος του Μνημείου των 125 Εκτελεσμένων στο Γηροκομειό, θέση Σκοποβολή, πίσω από το ίδρυμα Μέριμνα, εδέχθη σήμερα τις φιλότιμες περιποιήσεις συνεργείου μονίμων εργαζομένων του Δήμου Πατρέων.

Όχημα φορτηγό του Δήμου με σύνεργα χορτοκοπής κ.α. με το συνεργείο ξεκίνησε  πρωί-πρωί και αποτελείωσε  ότι είχε απομείνει από ξερόχορτα, κυρίως, που δεν πρόλαβε να κόψει συνεργείο των Πέτρινων Χρόνων που είχε απασχοληθεί τις προηγούμενες δύο μέρες.

Θα αναρωτιέστε φυσικά πως υπάρχει τέτοια... φτώχεια εργατικού δυναμικού; Εμ όταν από 1500 άτομα με συνταξιοδοτήσεις απέμειναν 950 κατά πληροφορίες, ενώ με την μέθοδο της διολίσθησης, σταδιακά  οκτώ Γεωπόνοι έχουν πιάσει θέσεις στα γραφεία με συνέπεια να μην υπάρχει ούτε ένα μόνιμος να ασχολείται με το κλάδεμα κ.α. εργασίες, , τότε μη ρωτάτε περισσότερα!   

Παράλληλα άλλο συνεργείο ελαιοχρωματιστών του Δήμου, από τους εναπομείναντες δύο εργατοϋπαλλήλους που διαθέτει, ανέλαβε την κάλυψη με πλαστικό χρώμα των ναζιστικών ρυπαρογραφημάτων στο τοιχίο που περιβάλλει το χώρο του Μνημείου. 

 

 

Η δε μαρμάρινη βάση του αγάλματος, που γέμει ναζιστικών συμβόλων, από τους... ανεγκέφαλους φασίστες που έδρασαν στην Πάτρα , προ ημερών βράδυ, λίγο έλλειψε από την φιλότιμη προσπάθεια του συνεργείου να δεχθεί την επικάλυψη πλαστικού, όπερ θα σήμαινε αιτία διαμαρτυρίας του γλύπτη, που είναι κάθετος στην παραμόρφωση  της δημιουργίας του.

Αλλά είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Η πολύ αγάπη με σφίγγει μέχρι... φουρκίσματος!  


Προσωρινά για να καλυφθούν οι ναζιστικές ρυπαρογραφίες, η βάση θα καλυφθεί με σεντόνι, κατά  την εκδήλωση  της γιορτής μνήμης των 125 εκτελεσμένων του Γηροκομειού,  που θα τελεστεί την Κυριακή  26-5-2024, στις 11 το πρωί, από τα Πέτρινα Χρόνια και τον σύλλογο Παναγία Γηροκομίτισσα του Γηροκομειού, ώστε η θέα τους να μην προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις !

Κι όσον αφορά την απάλειψη της κακοποίησης  της μορφή του αγωνιστή, ψηλά στο κεφάλι, στο ύψος των τριών μέτρων, που ορειχάλκινου αγάλματος, αυτήν θα την αναλάβει ειδικός τεχνίτης, μετά την εκδήλωση. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: