ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Δήλωση για την Επέτειο της Ανταρσίας του Α/Τ Βέλος

 Δήλωση του βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευάγγελου Αποστολάκη για την Επέτειο της Ανταρσίας του Α/Τ Βέλος


Από τον βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευάγγελο Αποστολάκη

«Συμπληρώνονται 51 χρόνια από την ανταρσία του Α/Τ Βέλος, το οποίο ενώ συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, υπό τις εντολές του αντιπλοιάρχου Νίκου Παππά αποχώρησε από την συμμαχική άσκηση και κατέφυγε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας . 

Με ανακοίνωσή τους τα 31 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό, κατήγγειλαν την χούντα των Συνταγματαρχών και τον κλοιό βίας, βασανιστηρίων και απολυταρχίας με τον οποίο αυτή είχε περιζώσει ολόκληρη την χώρα και την κρατούσε δέσμια της ανελευθερίας και της ασυδοσίας. 

Η αντιστασιακή πράξη των θαρραλέων στελεχών κατάφερε να αποστερήσει την χούντα από την επίφαση νομιμότητας, να στρέψει το βλέμμα της Διεθνούς Κοινότητας στα δεινά του ελληνικού Λαού αλλά και να σπείρει εντός της ελληνικής κοινωνίας τον σπόρο της πολιτικής ανυπακοής και της ελπίδας.

Παρά την χρονική απόσταση που μας χωρίζει από την 25η Μαΐου του 1973, η ανταρσία του Α/Τ Βέλος και το θάρρος των 31 ανδρών εμπνέει μέχρι και σήμερα τον Λαό και μας υπενθυμίζει, ότι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς οι πράξεις αντίστασης στον αυταρχισμό, μικρές ή μεγάλες, μπορούν να επιφέρουν σπουδαίο αποτέλεσμα στην προάσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Χάριν λοιπόν, της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της ελπίδας που ξεπηδά μέσα από τις σελίδες της, είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύσει η Πολιτεία το ιστορικό Α/Τ Βέλος και να βρεί την μόνιμη και ασφαλή θέση του, όπου θα μπορούν να το επισκέπτονται ​όλοι οι πολίτες για να μάθουν τα ακριβή γεγονότα εκείνων των ημερών, να αποτίνουν φόρο τιμής αλλά και να εμπνευστούν από τις πράξεις του παρελθόντος με στόχο ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: