ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Την Κυριακή συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ


Ζήτημα εκλογής ηγεσίας από τη βάση αλλά και νέας Κεντρικής Επιτροπής μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, ενώ ερωτούμενο είναι ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου

Την Κυριακή στις 12:00 μεθαύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία τουΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Όπως έγραφε η ΑΥΓΗ οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες το προσεχές διάστημα, με το ζήτημα της εκλογής ηγεσίας από τη βάση αλλά και νέας Κεντρικής Επιτροπής να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, ενώ αναπάντητο ερώτημα παραμένει προς το παρόν το πότε θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ενεργοποιώντας όλες τις προβλεπόμενες καταστατικές διατάξεις που αφορούν τη δημοκρατική του λειτουργία και τη συμμετοχή των μελών του στις κρίσιμες αποφάσεις.

Τα επόμενα 24ωρα θα διευκρινιστεί ακόμη ποιο πρόσωπο θα αναλάβει μεταβατικά τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με στελέχη του κόμματος να εισηγούνται την Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόκειται, όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην ΑΥΓΗ, για πρόσωπο κοινής αποδοχής με σεμνότητα και πολιτική εμπειρία. Άλλωστε, οι αποφάσεις για τη στελέχωση των θέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρέπει να ληφθούν άμεσα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο χρόνος πιέζει πολύ και αυτό που εξετάζουν πολύ σοβαρά για να αποφύγουν την αποχή είναι να γίνει η ψηφοφορία και με φυσική παρουσία αλλά και ηλεκτρονικά από το κινητό τηλέφωνο. Και εδώ όμως πρέπει όλα να είναι έτσι μελετημένα ώστε και να γίνουν έγκαιρα και να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το αδιάβλητο της διαδικασίας.Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι επικρατέστεροι για τηνπροεδρία είναι:

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλοι όπως η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη.

Οι διεργασίες είναι διαρκείς και αυτό που επιδιώκεται είναι να καταλήξουν με δυο υποψήφιους έναν από κάθε κορυφαία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουν στην κάλπη με 6 -7 υποψήφιους.

Οι προεδρικοί πάντως εμφανίζονται ακόμα να μην έχουν αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Πηγές από το περιβάλλον Τσίπρα έλεγαν μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες ή ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα αυτή την φορά από την δική τους τάση.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: