ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ποσοστά και έδρες όλων των κομμάτων που κατήλθαν

 

Το τοπίο της πολιτικής ζωής είναι στραμμένο προς ακροδεξιά κατεύθυνση με ευθύνη της ΝΔ και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα τελούν υπό την πίεση των νεοναζί!

Τρία κόμματα ακροδεξιά, νεοναζιστικά και παραθρησκευτικά εισήλθαν στην Βουλή των Ελλήνων με αφορμή το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης που επεβλήθη από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να θάψει τον νόμο της απλής αναλογικής, συνεπικουρούμενη από δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, που αντί να πιάσουν το χέρι φιλίας που έτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική, κοίταξαν να το ''δαγκώσουν'', με την ελπίδα να ενισχυθούν από τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σήμερα το τοπίο της Βουλής και της πολιτικής ζωής είναι στραμμένο προς ακροδεξιά κατεύθυνση και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα τελούν υπό την πίεση των νεοναζί, που μας έφερε στην Βουλή η νομικίστικη διαχείριση του προβλήματος από την ΝΔ. Δεξιά και ακροδεξιά σχηματίζουν έναν ευάριθμο πόλο που καταλαμβάνει 192 βουλευτικά έδρανα. Ήτοι τα δύο τρίτα της Βουλής.

Γι αυτό και η ευθύνη της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι ακόμη μεγαλύτερη να αναστρέψει όσο γίνεται πιο γρήγορα, αυτήν την εφιαλτική κατάσταση. Με ορίζοντα έως τις Ευρωεκλογές και αρχής γενομένης από την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχόντων του ερχομένου Οκτωβρίου, θα πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Και φυσικά, ούτε λόγος αμφιβολίας να γίνεται ότι θα ακουστεί πάλι εκείνη η περίφημα κραυγή του Ηλείου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Μάκη Μπαλαούρα  από το προεδρείο της Βουλής, που καλούσε σε εγρήγορση την εσωτερική φρουρά για να αποβάλει το νεοναζιστικό μόρφωμα που ασχημονούσε από τα έδρανα. Φρουρά, φρουρά, ήταν η επίκληση του προέδρου. Κι έμεινε στην Ιστορία.

Χθες τόσοι μεγαλόσχημοι της ΝΔ στα κανάλια κατά την συζήτηση του νέου ζοφερού τοπίου της Βουλής, ούτε που τόλμησαν να προφέρουν την λέξη νεοναζί, ή ακροδεξιά! Το μπονο που τους έκαιγε ήταν εάν θα μείνει ή θα φύγει από την κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος είναι εκλεγμένος από το Συνέδριο του κόμματος!

Με περίτεχνες λέξεις  απέφευγαν να ονοματίσουν τους ακροδεξιούς όμορους του χώρου της ΝΔ, για να μην τους ενοχλήσουν! Και θα αντιταχθούν σε ενδεχόμενη ασχημονία τους στην Βουλή;

Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό ότι σε πολλά σημεία τους ταυτίζονται με την ακροδεξιά, όπως η μη αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας, η εχθρικότητα προς την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που και πάλι αποτέλεσε κάστρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  ο φράχτης του Έβρου, οι βίαιες απωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο, που μας έχουν ξεφτιλίσει ως χώρα και άλλα πολλά που βιώνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην καθημερινότητά τους.

 ΚόμμαΕδρες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ40,55158

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ17,8448

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής11,8532

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ7,6920

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ4,6412

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ4,4412

ΝΙΚΗ3,6910

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ3,178

ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ2,49

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ0,50

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ0,43

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ0,40

ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ0,33

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ0,31

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ0,30

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ0,29

ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-Δημήτριος Κούβελας0,28

ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ0,26

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικό-λενινιστικό)0,18

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ0,17

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ0,08

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ0,06

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Δ.Ε.)0,03

Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ0,02

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ


ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ


Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.


Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ


Ανεξ./Μεμονωμένοι Υποψήφιοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: