ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ η Ελλάδα

 

Την ίδια στιγμή μισθοί-συντάξεις παραμένουν χαμηλά, αν κανείς συνυπολογίσει τον πληθωρισμό που έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και στα ήδη πρώτης ανάγκης!


Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα είναι τα πανηγύρια της κυβέρνησης της ΝΔ, αναφορικά με τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, καθώς εκτός από το γεγονός ότι αυτή παραμένει πάνω από το 10% γεγονός το οποίο αποτρέπει το «ξεπάγωμα» των τριετιών, την ίδια στιγμή οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν χαμηλά αν κανείς συνυπολογίσει τον πληθωρισμό που έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και στα ήδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Μάιο στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στο 10,8% από τον 11,3% τον περασμένο μήνα. Ωστόσο αυτό που αποκρύπτεται είναι το γεγονός ότι η χώρα καταγράφει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας πίσω μόνο από την Ισπανία (12,7%).

Την ίδια στιγμή, μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Ιταλία η οποία όμως καταγράφει ποσοστό ανεργίας 7,6%, πολύ πιο κοντά στο 6,5% των χωρών του ευρώ και στο 5,9% των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η Τσεχία με μόλις 2,4%, ενώ έπονται η Πολωνία με 2,7% και η Μάλτα με 2,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: