ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

«Λοχαγός» Μητσοτάκης: Υπό τα όπλα τίθεται το ΕΚΑΒ!


Ηθικόν! ΑΚΜΑΙΟΝ, όπως απαντούσαν στα χρόνια της δικτατορίας των  φίλων του Βορίδη! Κι αν πιάσει καμιά γερή φωτιά, όπως κάθε καλοκαίρι, με την έλλειψη που έχει σε προσωπικό και η Πυροσβεστική;  Τότε ζήτω που καήκαμε!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του Μητσοτάκη, όταν ανέλαβε το 2019, ήταν η κατάργηση της Νομικής Σχολής που είχε στηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών με νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τότε ακούστηκαν επιχειρήματα παράλογα, πριν την επιβολή της κατάργησης. Ότι δήθεν θα περίσσευε το φοιτητικό δυναμικό, που θα εξήρχετο από την σχολή αυτή και θα προστίθετο στην πλειάδα των ήδη  αποφοίτων, που έψαχναν για δουλεία!

Βεβαίως αυτό δεν ίσχυε, αφού το φοιτητικό δυναμικό τη Σχολής θα προήρχετο από τους φοιτητές που ήσαν αναγκασμένη στην διαφορετική περίπτωση να αναζητούν Σχολή σε πόλεις άλλες εκτός Πατρών, με ότι αυτό σήμαινε για τα οικονομικά των οικογενειών των.

Όμως το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είχε διαμορφωθεί στην κοινωνία με την συμβολή των φιλοδεξιών ΜΜΕ και με την υιοθέτηση  κάθε παράλογης άποψης είχε καταστεί πλειοψηφία στην κοινωνία  και έτσι πέρασε αβροχοίς ποσίν στους Πατρινούς, οι οποίοι δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα θα έλεγε κανείς την υποβάθμιση των Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και της πόλης.

Η συντηρητική άποψη, μακριά από τον... πισινό μας κι ας είναι ότι είναι πέρασε στην κοινή συνείδηση κια έτσι άνοιξε ο δρόμος και για άλλες υποβαθμίσεις. Σιδηροδρομικό δίκτυο, με 57 νεκρούς, εκ των οποίων κάποιοι από την περιοχή μας, Προαστιακός που όλο φθάνει κι ακόμη να φθάσει στην Πάτρα, έργα Πατρών-Πύργου, που παραμένουν στάσιμα εδώ και μια τετραετία, όταν κατάργησε εγκατεστημένες εργολαβίες ο αμίμητος υπουργός του εγκλήματος των Τεμπών, άρνηση καταβολής κονδυλίων που αφορούν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών και άλλα πολλά, όπως ελλείψεις προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Για παράδειγμα ραντεβού για μία εξαγωγή δοντιού στον ΕΟΠΥΥ της Άνω Πόλης λιγότερο από 20 μέρες δεν κλείνεται .

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ που εισήλθαμε πρώτο νομοθέτημα της λαοσ(ουρ)ωτήριας κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αυτοαναγορεύτηκε σε λοχαγό(!) είναι αυτό με την στελέχωση του ΕΚΑΒ, που υπενθυμίζω ότι, την Παρασκευή  πριν τις εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός, έταζε 10.000 προσλήψεις για την στελέχωση της Υγείας,  εκ των οποίων οι 1000 θα αφορούσαν το ΕΚΑΒ.

Κι αυτό ενώ πριν λίγες μέρες τη Θάσο τουρίστρια έχασε την ζωή της από καθυστέρηση αποστολής του μοναδικού ασθενοφόρου  του νησιού, που ήταν απασχολημένο σε άλλη διακομιδή. Απαντώντας το ΕΚΑΒ στα καυτά σχόλια του διαδικτύου που συνόδευσαν τον θάνατο της τουρίστριας, ο οποίος εξέθεσε την χώρα μας, απάντησε με παραπομπή στις κυβερνητικές δηλώσεις  περί στελέχωσης του ΕΚΑΒ στο μέλλον!

Και αυτό το μέλλον ήταν άμεσο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως... λοχαγός, βρήκε την λύση της στελέχωσης της Υγείας γενικότερα, χωρίς να επιβαρύνει με κόστος για τις 10.000 που, όμως αφορούν αντικαταστάσεις όσων υγειονομικών εξέλθουν στην σύνταξη. Και εξ αυτών οι 1.000 υγειονομικοί θα προέλθουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Στρατό!

Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Μα οι πυροσβέστες θα σβήνουν τον πυρετό των ασθενών, θα τους κουβαλούν νερό για δρόσισμα με την μάνικα, ενώ οι στρατιωτικοί θα φροντίζουν ώστε τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ να βρίσκονται σε έγερση, υπό τα όπλα!

Ηθικόν! ΑΚΜΑΙΟΝ, όπως απαντούσαν στα χρόνια της δικτατορίας των  φίλων του Βορίδη!

Κι αν πιάσει καμιά γερή φωτιά, όπως κάθε χρόνο, με την έλλειψη που έχει σε προσωπικό και η Πυροσβεστική;  Τότε ζήτω που καήκαμε!

_________

Σημ. του Istologiou G. Mosxou: Το σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβήμ από την σημερινή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ, είναι παραστατικότατο και εκφράζει απόλυτα την ζοφερή κατάσταση μετά τις οξυδερκείς δηλώσεις του Μητσοτάκη, που είναι να απορεί κανείς πως τις εμπνεύστηκε! Πόση οξύνεια χρειάστηκε για να τις κατεβάσει η... κούτρα του! Μόνον στα απολυταρχικά καθεστώτα συμβαίνουν αυτά, όταν ξεσπά η αγανάκτηση των πολιτών που κατέρχονται σε απεργίες!

Τι σόι πράμα ψηφίσατε για πρωθυπουργό βρε άνθρωποι; Ούτε στην Μπουργκίνα Φάσο έτσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: