ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Κατεβάζουν τεθωρακισμένα στην Γαλλία του Μάκρον

Αστυνομικοί στους δρόμους της Γαλλίας
(EPA/JULIEN MATTIA)

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Γαλλία, με έξοδο τεθωρακισμένων, μετά τη δολοφονία ενός 17χρονου αφρικανικής καταγωγής από αστυνομικό, στην εργατική συνοικία Ναντέρ. Αλλά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του φταίνε τα σόσιαλ μίντια και απειλεί τους γονείς εάν επιτρέψουν έξοδο των παιδιών τους!

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των βιαίων επεισοδίων που σημειώνονται για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες δυνάμεις», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (..) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος των μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την ηγεσία του προέδρου Μακρόν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 667 άτομα με την κατηγορία της πρόκλησης επεισοδίων, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν εκατοντάδες δημόσια κτίρια και αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καταστραφεί περίπου 500 κτίρια και 2.000 αυτοκίνητα. Ο γαλλικός οργανισμός αστικών συγκοινωνιών δήλωσε πως σήμερα δεν θα εξυπηρετηθούν 20 γραμμές λόγω πυρπόλησης πολλών λεωφορείων.

Την ίδια στιγμή, ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως μεταδίδει ο Guardian, τα «ρίχνει» στα social media για την αναπαραγωγή της βίας, ενώ ζητά από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι λέγοντας τους για τις ευθύνες που θα έχουν σε περίπτωση που συμμετάσχουν στις ταραχές. 

Μάλιστα η Le Monde αναφέρει ότι οι κρατικές αρχές θα ζητήσουν από τις ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Twitter, το Snapchat και το Tiktok, να αφαιρέσουν τυχόν «ευαίσθητο περιεχόμενο» καθώς και να ζητήσουν τη «συνδρομή» τους «για τον εντοπισμό των χρηστών που διαπράττουν αδικήματα». 

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο «η βία οργανώνεται διαδικτυακά» λέγοντας μάλιστα πως «μερικές φορές έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι από αυτούς ζουν στους δρόμους των βιντεοπαιχνιδιών που τους έχουν μεθύσει». Ο Μακρόν προέτρεψε επίσης τους γονείς να κρατήσουν τους εφήβους στο σπίτι για να καταστείλουν τις ταραχές, λέγοντας ότι πολλοί από τους συλληφθέντες είναι νέοι. «Είναι ευθύνη των γονιών να τα κρατούν στο σπίτι, και επομένως είναι σημαντικό για την ησυχία όλων η γονική μέριμνα να μπορεί να ασκηθεί πλήρως» είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: