ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Οπισθοχωρούν οι μισθοφορικές δυνάμεις της Βάγκνερ



Ο επικεφαλής τους Γεβγκένι  Πριγκόζιν δήλωσε πως συμφώνησε να αποσυρθούν προς το ουκρανικό μέτωπο οι δυνάμεις του!

Την ανάκληση των στρατευμάτων της Βάγκνερ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας Γεβγκένι Πριγκόζιν, όπως αναμένονταν, απ΄ το πρωί σήμερα, που εισήλθαν σε στάδιο συνεννόησης οι διαπραγματεύσεις, ενώ από πολιτικούς παρατηρητές, σε έναν ψύχραιμο υπολογισμό του τι θα σήμαινε, να βρεθούν στα άκρα ενός εμφυλίου οι ρωσικές δυνάμεις την ώρα που έχουν ανοιχτό μέτωπο με της δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, θεωρούσαν ενδεχόμενη την συμφωνία, μέχρι το απόγευμα σήμερα. Αντιθέτως, δυτικοί παρατηρητές επίχαιραν στο ενδεχόμενο να βρεθεί σε αδυναμία ο Πούτιν και να υποκύψει στις απαιτήσεις των μισθοφόρων  της εταιρείας  Βάγκνερ

Εντούτοις ο Πρόεδρος Πούτιν κήρυξε πραξικοπηματίες στασιαστές τους μισθοφόρους της Βάγκνερ και κάλεσε τα στρατεύματα να σταθούν στο πλευρό της Ρωσίας και της κυβέρνησης της!

Όπως είπε ο Γεβγκένι  Πριγκόζιν,  έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία»!

«Τώρα ήρθε εκείνη η στιγμή, που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για αυτό, ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία πλευρά, αναστρέφουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση στα στρατόπεδα του πεδίου σύμφωνα με το σχέδιο», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσουν να προωθούνται οι μισθοφόροι της Βάγκνερ στο έδαφος της Ρωσίας και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Λίγη ώρα πριν το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λουκασένκο και Πριγκόζιν διήρκεσαν όλη την ημέρα.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το να αποφευχθεί μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ οι μισθοφόροι πραξικοπηματίες που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα σταμάτησαν να προελαύνουν.

Κατά το γραφείο Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Λουκασένκο για τη διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος συμφώνησε να αποσύρει τους μισθοφόρους του. 

Άγνωστο παραμένει εάν θα παραμείνει και πόσον χρόνο ακόμη, η κήρυξη του αντιτρομοκρατικού νόμου (σ.σ.: όχι στρατιωτικού νόμου, που ισχύει στα εμπόλεμα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία)  εν ισχύει στην ρωσική πρωτεύουσα, που φαίνεται να έχει εφαρμοστεί μέχρι και την Δευτέρα, με τον δήμαρχο Μόσχας να καλεί τους πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους, προφανώς για να ελέγχουν την κυκλοφορία πολιτών οι ρωσικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:  

 Ρωσία Βάγκνερ: Άμεση ανάλυση - Μια ανταρσία γεμάτη γρίφους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: