ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Με το «καλημέρα» κατάργησαν την Ισότητα των Φύλων

Μητσοτάκης
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, φαίνονται ήδη οι ιδεολογικές προτεραιότητες και οι πολιτικές διαχείρισης των έμφυλων ανισοτήτων καθώς η ΝΔ κατάργησε τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 77/2023, συστήνονται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα.

Παράλληλα, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων και θέσεων προσωπικού από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι υπηρεσίες της πρώην Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπως μεταφέρθηκαν στο πρώην Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 84/2019.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων επί της τετραετίας Μητσοτάκη υποβαθμιζόταν διαρκώς. Αρχικά μετονομάστηκε με το Π.Δ. 84/2019 σε Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και με το Π.Δ 3/2021 μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ  

https://www.avgi.gr/sites/default/files/2023-06/fek-2723.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: