ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Στο Ζάππειο ανακοινώσεις από Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η παρουσία του!

Το πρωινό Εκτελεστικό θα απελευθερώσει τις εξελίξεις, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το κλειδί να κρατάει φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας που αναμένεται να ανακοινώσει αναλυτικά τις προθέσεις του από το Ζάππειο στις 12.30 το μεσημέρι σήμερα.  

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε δηλώσεις από το Ζάππειο Μέγαρο, στις 12.30 και ενώ ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου στην Κουμουνδούρου, για τις 11, το οποίο αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο πλέον μετά και από την προαναγγελία για δηλώσεις του στο Ζάππειο Μέγαρο πως θα κινηθεί με ταχύτατο τρόπο για την επόμενη μέρα, με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την Ίδρυση του "νέου ΣΥΡΙΖΑ"

Ο "ιστορικός κύκλος" που κλείνει

Η τελευταία δημόσια δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής, πυροδότησε σενάρια και όχι μόνο: Προκάλεσε και κινητοποίηση στις εσωκομματικές ομάδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως θα προσφύγει στη βάση του κόμματος, σε ένα νέο γύρο εσωκομματικής εκλογής, διεκδικώντας ξανά την παραμονή του στην ηγεσία. 

Όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας ωστόσο σηματοδότησαν και αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "γρήγορες" μάλιστα, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον "ιστορικό του κύκλο" και ήρθε η ώρα να ανοίξει έναν καινούργιο. 

Από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα ελέω έλλειψης περαιτέρω επίσημων δηλώσεων ή διαρροών από την ηγεσία, τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά, το ίδιο και οι εσωκομματικές ζυμώσεις, ανάμεσα στις "φυλές" του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την Ομπρέλα διαμηνύουν πως είναι έτοιμοι να πατήσουν το κομβίο της ανακοίνωσης ανθυποψηφίου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εάν ο ίδιος επιμείνει στην απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την παραμονή στο τιμόνι. 

Το Σάββατο θα συνεδριάσουν τα μέλη της ομάδας σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται όμως να τους προλάβουν οι εξελίξεις.

Συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση

Σε εσωκομματικό επίπεδο υπάρχει ένα μπρα ντε φερ για τον οδικό χάρτη - και με ποιον στόχο και σταθμούς- θα ξεπροβάλλει ο "νέος" ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο μίλησε ο πρόεδρός του.

Θα διαλυθεί και θα επανιδρυθεί το κόμμα, με νέο όνομα, σύμβολα και πολιτική φυσιογνωμία και με ποιες διαδικασίες; Απαιτείται συνέδριο έκτακτο για αυτό αλλά υπάρχει και έτερη λύση που συζητείται στην Κουμουνδούρου: Αντί έκτακτου συνεδρίου τον Νοέμβριο, όπως ζητεί η εσωκομματική αντιπολίτευση, να συνεδριάζει το "διαρκές". Αυτό σημαίνει αλλαγές εν κινήσει και σβελτάδα μεν αλλά χωρίς καμια εξαντλητική συζήτηση για τα αίτια της συντριβής. 

Οι υποστηρικτές αυτής της λύσης ανήκουν κατά βάση στην εσωκομματική πλειοψηφία εξηγώντας πως είναι εφικτό τον Ιούλιο να έχει "ξεμπερδέψει" ο ΣΥΡΙΖΑ με κομματικές συνεδριάσεις και διαδικασίες και τον Σεπτέμβριο, πριν από τη ΔΕΘ, να πραγματοποιηθεί η εσωκομματική διαδικασία της εκλογής αρχηγού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: