ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ευδοκία Τσαγκλή - Τέμπη: «Ο Μητσοτάκης μου ζητούσε να βάλω πλάτη...»

«Τι να περιμένεις από έναν πρωθυπουργό που ζητούσε από μία τραυματία των Τεμπών με πολλαπλά κατάγματα να βάλει πλάτη κι αυτή την τραυματισμένη πλάτη την έβγαλαν σηκωτή από την συγκέντρωσή του». Το εύλογο ερώτημα της Ευδοκίας Τσαγκλή, επιζήσασας της φοβερής τραγωδίας των Τεμπών, έτσι όπως το διατύπωσε μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 και τους Τζούλυ Τσίγκα και Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

Η ίδια καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης των συγγενών και όσων επέζησαν. «Προφανώς μας αναγνωρίζουν όταν μας βλέπουν και δεν θέλουν να είμαστε εκεί. Κι αυτό από μόνο του κάτι δείχνει», εξηγεί και αναφέρεται στην χθεσινή τραυματική εμπειρία της.

«Πήγα χωρίς πανό, χωρίς τσάντα, στάθηκα μπροστά και μάλιστα στεκόμουν κοντά σε έναν άνθρωπο της ασφάλειας, κάτι που δεν θα έκανα αν είχα πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα. Το μόνο που έκανα ήταν όταν άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για ‘υποδομές’ και ‘ασφάλεια’ να φωνάξω από κάτω ‘Ναι όπως και στα τρένα’. Αυτομάτως δύο άνδρες της ασφάλειάς του, με πήραν σηκωτή από τις μασχάλες και με απομάκρυναν. Δεν ήρθαν καν να μου ζητήσουν να αποχωρήσω. Απλά με σήκωσαν και με πέταξαν  έξω».

Και σημειώνει: «Εγώ βγήκα με πολλαπλά κατάγματα και πολύ περισσότερα ψυχικά τραύματα από το δεύτερο βαγόνι. Δεν είχαμε καμία στήριξη από την Πολιτεία. Η ψυχιατρική υποστήριξη διά βίου που είπαν ότι θα μας παρείχαν, είναι ανύπαρκτη. Το είπα στο νοσοκομείο και οι γιατροί έβαλαν τα γέλια. Η προσωπική μου εμπειρία είναι το απόλυτο μηδέν. Καμία στήριξη»

Όσο για την προσπάθεια εξαφάνισης του θέματος της τραγωδίας από την επικαιρότητα, όσα αναφέρει είναι ενδεικτικά: «Και στην Λάρισα όπου πήγαμε ήρθαν όλα τα κανάλια εικονικά να καλύψουν, αλλά δεν είδαμε το θέμα πουθενά. Τίποτα. Βγήκαν κάποια πορίσματα, που όση προσπάθεια συγκάλυψης και να υπάρχει, τα γεγονότα φωνάζουν από μόνα τους. Ο αγώνας μου κι ο αγώνας μας πηγάζει από την ανάγκη για αλήθεια και δικαίωση γι’ αυτές τις 57 ψυχές».

105,5 Sto Kokkino
Ευδοκία Τσαγκλή - 105,5 Στο Κόκκινο - 22 Ιουνίου 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια: