ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ανασύρθηκαν από τα άδυτα τα συντρίμμια του Titan

Συντρίμμια Titan 

Ανασύρθηκαν από τα βάθη του Ατλαντικού τα συντρίμμια του βαθυσκάφους Titan που εντοπίστηκαν μετά από εντατικές υποβρύχιες επιχειρήσεις, γράφοντας τον τραγικό επίλογο του πενταμελούς πληρώματος.

Τα συντρίμμια αυτά περισυνέλεξε από την υποβρύχια περιοχή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, το πλοίο Horizon Arctic, με τις εικόνες να συγκλονίζουν. Μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο και φορτώθηκαν σε φορτηγά. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του υποβρύχιου Titan που ανασύρθηκε από τα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, λίγες ημέρες αφότου διαπιστώθηκε ότι έπαθε καταστροφική ενδορρήξη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πέντε επιβάτες του

Οι δραματικές εικόνες καταγράφουν τα πληρώματα να ανασύρουν κομμάτια του υποβρυχίου από τα νερά την Τετάρτη - περισσότερο από μία εβδομάδα μετά το συμβάν που έλαβε χώρα σε βάθος περίπου 13.000 ποδιών κοντά στα συντρίμμια του Τιτανικοιύ.

Υπενθυμίζεται πως τα πέντε άτομα που βρέθηκαν σε αποστολή προς το ναυάγιο του Τιτανικού, που βρίσκεται σε απύθμενα βάθη στον Βόρειο Ατλαντικό, έχασαν επαφή με το μητρικό πλοίο μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή τους.

Οκτώ ώρες μετά, η τουριστική εταιρεία OceanGate ανέφερε στις αρχές την εξαφάνισή τους και τότε ξεκίνησε μαραθώνια έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί. Ωστόσο, όταν υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο ρομπότ εντόπισε συντρίμμια στον βυθό, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές με το πλήρωμα να ανακοινώνεται νεκρό από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της υποθαλάσσιας έκρηξης που κατέστρεψε το υποβρύχιο.

Οι φόβοι για την ασφάλεια είχαν εκφραστεί επανειλημμένα από ειδικούς που είπαν ότι το σκάφος δεν ήταν κατάλληλο για τα τεράστια βάθη στα οποία ταξίδευε. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι δημιούργησε ένα θαλάσσιο συμβούλιο έρευνας (MBI), το υψηλότερο επίπεδο έρευνας.

Τώρα, μια διεθνής ομάδα οργανισμών ερευνά τι μπορεί να προκάλεσε την ενδορρήξη, με τους αξιωματούχους της αμερικανικής ναυτιλίας να δηλώνουν ότι θα εκδώσουν μια έκθεση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των υποβρυχίων παγκοσμίως. Η τελική έκθεση για την καταστροφή θα εκδοθεί από Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, σύμφωνα με τον Independent.

 Αυτό έρχεται την ώρα που ένας φίλος της συζύγου του Χάμις Χάρντινγκ περιέγραψε ότι «εργάζεται παρασκηνιακά» για να προσπαθήσει να εμπλέξει ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο ικανό να φτάσει στο ναυάγιο του Τιτανικού για να συμμετάσχει στην έρευνα για το καταδικασμένο υποβρύχιο Τιτάν.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: