ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΑ Πάτρας, όταν είχε πέσει το  μαύρο στην ΕΡΤαπό την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ!

 

Ένας ιστορικός κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στους κόλπους του κόμματος επίκειται μια «διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε, είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης από το Ζάππειο, από όπου ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρόεδρος του κόμματος. 

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες. Ο χρόνος πιέζει με δεδομένο ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και του χρόνου οι ευρωεκλογές. Μεσολαβεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Τα επόμενα βήματα

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής, οπότε οι διεργασίες θα είναι άμεσες για την εκλογή του νέου επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενόψει και της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Ταυτόχρονα, δρομολογούνται όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες. Τις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου το ερχόμενο Σάββατο, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και έπειτα η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να καθοριστεί ο οδικός χάρτης με τον οποίο το κόμμα θα οδηγηθεί σε εκλογή Προέδρου από τη βάση των μελών, όπως ορίζει το καταστατικό. 

«Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς» τόνισε. «Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Η μάχη για τις ιδέες και η προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας. Να σας αισθάνομαι δίπλα μου. Το ταξίδι συνεχίζεται. Και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει» είπε απευθυνόμενος στα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ευρώπης

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο νεότερος αρχηγός κόμματος και ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο οποίος παρέλαβε ένα κόμμα στο 4% και κατάφερε να το οδηγήσει στην κυβέρνηση. 

Σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα η ανακοίνωση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, με τον ίδιο να δίνει το στίγμα και το επίδικο της επόμενης μέρας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης του κόμματος χωρίς χρονοτριβή. 

«Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα» τόνισε. 

Η απόφαση προκάλεσε αιφνιδιασμό καθώς ελάχιστοι γνώριζαν για την απόφασή του, η οικογένεια του και κάποιοι συνεργάτες του. Η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν, όπως πάντοτε στο πλευρό του, στις επιτυχίες και στα δύσκολα. Τον υποδέχθηκε μετά την ομιλία του με χαμόγελο και ζεστασιά.

Για την κρίσιμη απόφαση που πήρε, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Που καλείσαι να σταθείς απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε όσους πορευτήκατε μαζί, απέναντι σε όσους σε πίστεψαν και στήριξαν προσδοκίες σε σένα. Απέναντι στον εαυτό σου. Αλλά και απέναντι σε όσους πολέμησες και σε πολέμησαν. Έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ. Να τις παίρνω στο μαξιλάρι μου και να τις βασανίζω. Να αποφασίζω με ψυχραιμία. Και αυτό έκανα για τρία εικοσιτετράωρα. Γιατί, ξέρω καλά ότι οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους» υπογράμμισε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Αλέξης Τσίπρας / Οι μεγάλοι σταθμοί – Από τη Νεολαία του Συνασπισμού, πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: