ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ισπανική υποχώρηση για την κα Χριστ. Αλεξοπούλου

Γιάννης Λοβέρδος

 

Ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής ΝΔ, άδειασε την υφυπουργό Μεταφορών, που τώρα γυρίζει πίσω όσα υιοθέτησε από την Romfea.gr για να πάρει τις ψήφους της Εκκλησίας!

Την εξέθεσαν τα περί «αγέννητου παιδιού» την κα Αλεξοπούλου, ακόμη και από τον ομογάλακτό της Γιάννη Λοβέρδο. «Δεν συμφωνώ» είπε ορθά κοφτά ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, ερωτηθείς για το θέμα, της νεότευκτης υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου στο Attica TV, από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Τις μεσαιωνικές αντιλήψεις της εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα υφυπουργού στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, που σε ανάρτησή της στο Twitter το 2019, είχε πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των αμβλώσεων και της αυτοδιάθεσης των γυναικών υιοθετώντας τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» καταδίκασε ο συνάδελφός της, βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος.

Η θέση της μάλιστα αυτή είχε προκαλέσει σεισμό στο διαδίκτυο και ερωτήματα του τύπου «γιατί η κα Αλεξοπούλου ασχολείται με τις μήτρες των άλλων γυναικών και δεν κοιτάζει την δική της μήτρα;»

Με αφορμή την υπουργοποίησή της  στην νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών, το θέμα της αυτοδιάθεσης του σώματος κάθε γυναίκας έθεσε ενώπιόν του Γιάννη Λοβέρδου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε εκπομπή του Attica TV στην οποία βρέθηκαν. 

«Δεν τις ξέρω τις δηλώσεις της κ. Αλεξοπούλου. Όχι, δεν συμφωνώ» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Γιάννης Λοβέρδος. «Και δεν συμφωνεί και η ΝΔ» πρόσθεσε ο γαλάζιος βουλευτής.

Αλλά η απάντηση που πήρε από τον Θαν. Θεοχαρόπουλο ήταν: 

-«Την έκανε υφυπουργό».

Παρόλο που γνώριζε ότι με την θέση της εκφράζει απόψεις του κόμματος Νίκη των ακραίων, που εργαλειοποιούν την Εκκλησία!

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην υπουργοποίησή της, η ίδια η Χριστίνα Αλεξοπούλου επιχείρησε να τα «μαζέψει», ισχυριζόμενη ότι «κάποιοι διαστρέφουν το περιεχόμενο μιας προσωπικής ανάρτησης του 2019» και κάνει λόγο για «τοξικότητα» και «fake news». 

 

Μάλιστα, μέσω Facebook, παρέπεμψε σε ανάρτησή της στο Twitter του 2021 στην οποία παραδεχόταν ότι «η άμβλωση είναι νομοθετικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα». 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Σε αυστηρό σχόλιό της η Κουμουνδούρου επισημαίνει «όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα φτιάξει «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», δεν φανταζόμασταν ότι στις «αποχρώσεις» θα περιλαμβάνονται και θέσεις της «Νίκης».

 «Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, νέα υφυπουργός υποδομών, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» υπενθυμίζει με νόημα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Όπως φαίνεται, στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση» αναφέρει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η κ. Αλεξοπούλου είχε διατυπώσει τις μεσαιωνικές της αντιλήψεις στο twitter, αναρτώντας ένα δημοσίευμα της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την προστασία του αγέννητου παιδιού, για το οποίο η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού», παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά των αμβλώσεων. 

 

Σημείωση του Istologiou G. Mosxou

Και τούτο, όταν είναι γνωστό ότι από το 1986 έχει αρθεί η απαγόρευση αμβλώσεων με σχετικό νόμο! Όμως στα επόμενα χρόνια δεν έλειψαν οι βολές για την κατάργησή του από συντηρητικούς εκκλησιαστικούς κύκλους, ακροδεξιές κινήσεις και φασιστικές περιθωριακές συλλογικότητες. Η δε πλεύριση αυτών των στοιχείων από την Δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, τις ενδυνάμωσε, σε σημείο ώστε να αποτελούν σημαντικό παράγοντα επηρεασμού βουλευτών και πολιτευτών της Δεξιάς!

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεπικουρούμενης της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας Romfaia.gr διαμόρφωσε το στιλ της και η κα Αλεξοπούλου.

Είπαμε, διαχρονική είναι η ρήση των πολιτικάντηδων της Δεξιάς: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια!

Τώρα μετά το μπαράζ, που εδέχθη, πρωτοστατούντων των γυναικείων συλλογικοτήτων, η κα Αλεξοπούλου επιδίδεται σε.. ισπανική υποχώρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: