ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Εκλεισε ένας κύκλος. Θα κριθώ και εγώ από τα μέλη!

Αντικειμενικά ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε μία εντελώς νέα περίοδο. Η αλήθεια είναι ότι μετά τις εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσε με κατάρρευση. Αυτό το απέφυγε, έκανε μία καλύτερη, πιο συγκροτημένη και προγραμματική προεκλογική εκστρατεία και κράτησε την πολιτικά και θεσμικά σημαντική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πολίτες συνεχίζουν να τον βλέπουν ως κόμμα εξουσίας και ως κύρια δύναμη αντίστασης απέναντι στη Δεξιά. Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων δημιουργεί έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη «βίαιη ανανέωση» της εκλογικής διαδικασίας, καθώς κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν εξελέγησαν βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπέστη ήττα και χρειάζεται «να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη» για τις αιτίες. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη βασική δύναμη απέναντι στη Δεξιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος», που θα πρέπει να αποτιμηθεί «με υπερηφάνεια», και έθεσε ως στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος έως τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σε έναν χρόνο. 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εισέρχεται σε περίοδο κομματικής ανασυγκρότησης μέσα από συνεδριακές διαδικασίες, που λέγεται ότι θα ολοκληρωθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Ο Αλ. Τσίπρας δεν απέφυγε την προσωπική ανάληψη των ευθυνών του. «Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος» είπε με νόημα, σημειώνοντας ότι «τα μέλη θα κληθούν να μας κρίνουν όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που μπορεί να γίνει και άμεσα), ενώ επισημαίνεται ότι μίλησε για ανανέωση και επαναφορά των αξιών του κόμματος.

«Λάστιχο» έπαθε το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε το «δεύτερο βήμα» που ζητούσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ενδεχομένως να εξαντλήθηκε η δυναμική του ή να πλήρωσε την υπόθεση Μάντζου που αποκαλύφθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πάντως τα ποσοστά του έμειναν επί της ουσίας αμετάβλητα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα στελέχη του δεν μπορούσαν χθες να συμφωνήσουν αν θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τα προοδευτικά κόμματα ή αν θα κινηθεί μόνο με αυτό που στη Χ. Τρικούπη αποκαλούν «με κοινωνικές συμμαχίες».

avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: