ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Μόνον η Ηλεία έμεινε αμόλυντη από την ακροδεξιά!



Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπούνται στη Βουλή τρεις βουλευτές από Σπαρτιάτες και Νίκη!

Ανατροπές, κέρδη και απώλειες καταγράφονται στους χώρους των κομμάτων που μπαίνουν στην νέα Βουλή, από την περιοχή της Δυτ. Ελλάδας. Είσοδο επίσης τριών βουλευτών της ακροδεξιάς και των νεοναζί, για πρώτη φορά μετά από χρόνια! Μόνον η Ηλεία έμεινε αμόλυντη από την ακροδεξιά!

Στον νομό Αχαΐα

Η ΝΔ διατηρεί την δύναμή της με τρεις έδρες.  Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να μένει εκτός.

ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δεν επιτυγχάνουν τον στόχο τους για αύξηση εδρών, λόγω ακροδεξιών Σπαρτιατών και Νίκης, διατηρώντας από μία έδρα, ενώ χάνει την έδρα της η Ελληνική Λύση με τον Γιάννη Λαϊνιώτη να μένει εκτός.

Μία έδρα κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Γιώργο Ασπιώτη να μπαίνει στη Βουλή όπως και η Νίκη με τον Σπύρο Τσιρώνη.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας

Στην Αιτωλοακαρνανία η ΝΔ διατηρεί τις τρεις έδρες που είχε πάρει και στις εκλογές του Μαΐου, επανεκλέγοντας τους Μάριο Σαλμά, Κώστα Καραγκούνη και Θανάση Παπαθανάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη να μένει εκτός. Η έδρα πάει στους Σπαρτιάτες και στον Διονύση Βαλτογιάννη. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διατηρούν από μία έδρα.

Στον νομό Ηλεία

Με τη ΝΔ εκλέγονται οι: Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Μιχαήλ Κατρίνης.

Είναι ο μόνος νομός της Δυτ. Ελλάδας που δεν ρύπανε με την είσοδο βουλευτών της ακροδεξιάς στην Βουλή!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει 12 βουλευτές περισσότερους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και διατηρεί την ίδια δύναμη που είχε μετά τις εκλογές του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απώλεια καθώς χάνει 24 βουλευτές σε σχέση με τον Μάιο και 39 σε σχέση με τo 2019.

Μάλιστα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής οι:

Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Δραγασάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Αγγελος Τόλκας, Πόπη Τσαπανίδου, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Σπίρτζης, Δώρα Αυγέρη, ενώ ήδη από τις εκλογές του Μαΐου είχαν μείνει εκτός και άλλα βαριά ονόματα όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Ανδρέας Ξανθός.

Οριστικά εκτός Βουλής μένει ο Άγγελος Συρίγος καθώς η ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Α’ Αθήνας φέρνει στη Νέα Δημοκρατία απώλεια δύο εκλογικών εδρών σε σχέση με την κατανομή του Μαΐου.

Οι δύο έδρες του πρώτου κόμματος και η μια που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας εκτός τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νικο Βούτση πηγαίνουν στα τρία νεοεισερχόμενα κόμματα της Πλεύσης Ελευθερίας, της Νίκης και των Σπαρτιατών.

Από τη Νέα Δημοκρατία μένουν εκτός οι: 

Γιώργος Κουμουτσάκος, Άρια Αγάτσα, Άγγελος Συρίγος, Φωτεινή Πιπιλή, Εβίτα Βαρελά, Μαρία Συρεγγέλα, Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος, Τάσος Γαϊτάνης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τραγάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: