ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Στα Κοιμητήρια υλοποιείται η ευαγγελική περικοπή

Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Πατρών. Πράγματι ο τόπος είναι χλοερός.

 

«Εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως», αναφέρεται και ο δήμαρχος Πελετίδης μεριμνεί  για χλοερό τόπο ανάμεσα στους τάφους!

 «Εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως», αναφέρεται, κατά την ευαγγελική περικοπή στη νεκρώσιμη ακολουθία. Κι αυτή η περικοπή βρίσκει εφαρμογή φύση και θέση, στα κοιμητήρια της Πάτρας, χωρίς αυτό να αποτελεί αποκλειστικότητα του δήμου του κ. Πελτίδη, αλλά πάντως ενοχλεί αφάνταστα τους συγγενείς του τεθνεόντος προσφιλούς προσώπου των, να βλέπουν τον τάφο του ''πνιγμένο'' στα αγριόχορτα.

 

«Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στη μέριμνα αυτή και την ανεξέλεγκτη βλάστηση, που από ότι μαθαίνουμε από καταγγελίες συμπολιτών μας έχει γιγαντωθεί και στα Κοιμητήρια;» ρωτά ο δημοτικπός σύμβουλος της Ώρας Πατρών Γιάννης Τσιμπούκης τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη.

 

Το τι θα κάνει ο αντιδήμαρχος πρασίνου για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι κάτι που θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.

 

Την σχετική ερώτηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης προς τη δημοτική αρχή κατά το δημοτικό συμβούλιο της 31/05 εγκαλώντας τον για πλημμελή λειτουργία των Κοιμητηρίων. 

 

Ειδικότερα ο Γιάννης Τσιμπούκης αναφέρει:


«Ο Δήμος Πατρέων από τα Κοιμητήρια εισπράττει ετησίως περίπου 1.000.000€ (800.000€). Σε πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας αναδείχθηκε σημαντική δυσλειτουργία στα κοιμητήρια εξαιτίας της απρονοησίας για πρόσληψη προσωπικού, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες ταφής, αν και γνωρίζετε ότι λόγω και των συνθηκών υπάρχει συνεχής ροή και ανάγκη ταφής θανόντων, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες τους να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα εν μέσω του θλιβερού περιστατικού που αντιμετωπίζουν.

Επειδή από δηλώσεις σας, προκύπτει ότι αφενός λαϊκίζετε ρίχνοντας πάλι την ευθύνη στους άλλους, αφετέρου δεν έχετε δώσει επαρκείς εξηγήσεις,


Ερωτάται η δημοτική αρχή:

1. Για ποιο λόγο δεν προγραμματίσατε εγκαίρως τις προσλήψεις ώστε να μην μείνουν τελικά τα Κοιμητήρια μόνο με ένα εργαζόμενο και μάλιστα χωρίς καμία εναλλακτική;

2. Επειδή το επόμενο διάστημα λόγω και της αυξημένης θερμοκρασίας θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο χρόνος που θα μπορούν να πραγματοποιούνται ταφές, μήπως θα πρέπει να εξετάσετε κάποια εναλλακτική λύση, έστω της αγαπημένης σας διαδικασίας, της απευθείας ανάθεσης, προκειμένου να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση στα Κοιμητήρια;

Και
3. Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στη μέριμνα αυτή και την ανεξέλεγκτη βλάστηση, που από ότι μαθαίνουμε από καταγγελίες συμπολιτών μας έχει γιγαντωθεί και στα Κοιμητήρια;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: