ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αλέξης: «Φτάνει πια αυτή η περιβόητη σωτηρία της χώρας με την ταυτόχρονη δολοφονία του λαού μας»

Στιγμιότυπο από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, πριν πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.


«Καταρχάς, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους» είπε

Μία ακόμη άποψη ενώ ξεκίνησε η ομιλία Αλέξη.

    _____________

«25 δις σε 
τέσσερα 
 χρόνια θα 
ξαναβάλουν 
την Ελλάδα σε 
αναπτυξιακή τροχιά 
με την κοινωνία 
όρθια, με το λαό 
κυρίαρχο» τόνισε
  _________________
  



«Τώρα έρχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση της εθνικής περηφάνιας και αξιοπρέπειας» είναι το μήνυμα που έλαβαν οι τροϊκανοί από την πλ. Γεωργίου Πάτρας. «Ξεχάστε τα στην Ελλάδα και μετά ξεχάστε τα και στον υπόλοιπο Νότο. Οι λαοί είναι αυτοί που θα πουν τη τελευταία λέξη. Οι κυβερνήσεις του χεριού σας, σε λίγο θα καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Ας το καταλάβετε καλά κύριοι της τρόικας που πηγαινοέρχεστε και δίνετε διαταγές για απολύσεις και λεηλασία. Αρκετά προσβάλλατε τον ελληνικό λαό. Αρκετά χλευάσατε και συκοφαντήσατε τις ελληνίδες και τους έλληνες. Μέχρι σήμερα αντιμετωπίσατε κυβερνήσεις πρόθυμες να σκύψουν το κεφάλι. Αυτά τελειώνουν. Να τα ξεχάσετε» βροντοφώναξε.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ Τριταίας παρών. Όπως και ο Αλέξης Μητρόπουλος, μπροστά από την όρθια συνδικαλίστρια Ντίνα Πεταλά. Δεξιά ο Α΄λ. Τσίπρας.
«Τώρα είναι η ώρα για το δημοκρατικό ξεσηκωμό. Είναι η ώρα για μια κυβέρνηση  ανατροπής του Μνημονίου. Είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» διακήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συγκέντρωση της πλατείας Γεωργίου Πάτρας.

Κι ήταν μία συγκέντρωση, που έμοιαζε με την προεκλογική, αλλά δεν ήταν προεκλογική. Ήταν αυθόρμητη παρουσία πολιτών που προσήλθαν για να ακούσουν  τη λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το πρόβλημα διαβίωσής τους, που πια, με τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα οι πολίτες καταριόνται την ώρα που για λίγους ψήφους πέρυσι, οι τύχες της χώρας πέρασαν στα πιο ανάξια χέρια της τρικομματικής τότε κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη!

«Η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία» βροντοφώναξε δίνοντας μήνυμα ελπίδας ο Αλέξης σε μία ογκώδη συγκέντρωση πολιτών όπως τον Ιουνίου  του 2012.

Κι επειδή η θλίψη που σπέρνουν οι μνημονιακοί Κουλάκοι, κάθε βράδυ τέτοια ώρα από τα δελτία ειδήσεων των χρεοκοπημένων αθηναϊκών τηλεοράσεων φωλιάζουν την θλίψη στην καρδιά των πολιτών, ως αντίσταση ήρθε το χιούμορ από τα χείλη του Αλέξη, που λογοτεχνική αδεία αναρωτήθηκε:  

«Η νέα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του το κ. Βενιζέλο για να μην πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ. Εξάλλου πόσο μπορεί κανείς να αντέξει να κρατά στην αγκαλιά του το κύριο Βενιζέλο» στοχάστηκε.

Και στην επόμενη στροφή του λόγου του ξεκαθάρισε, αυτό που πολύ αναρωτιούνταν, δηλαδή γιατί να παίρνουμε νέα δάνεια όταν μονίμως θα είμαστε χρεωμένοι;

«Καταρχάς, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους» διευκρίνισε ο Αλέξης, λύνοντας και το πρόβλημα της εξεύρεσης πόρων για ανάπτυξη.

«Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι. Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Και ο Λουκάνικος της Πάτρας έδωσε παρών!
Και παρέθεσε στοιχεία ο Αλέξης, που σοκάρουν:

«Από το μνημόνιο –είπε- έχουμε πάρει κολοσσιαία ποσά νέου δανεισμού. Που πήγαν όλα αυτά γνωρίζετε; Πήραμε 219 δις. Από αυτά μόνο τα 7,8 έχουν πάει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Όλα τα άλλα πήγαν για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Δηλαδή δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλιά δάνεια. Και ο λαός μας να βυθίζεται στην εξαθλίωση, αρκεί οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες να είναι στις θέσεις τους και να μας κυβερνάνε.

Ε, λοιπόν, φτάνει πια αυτός ο φαύλος κύκλος. Φτάνει πια αυτή η περιβόητη σωτηρία της χώρας με τη ταυτόχρονη δολοφονία του λαού μας. Μόνο οι τόκοι που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δις ευρώ».
Τα νούμερα που παρέθεσε ο Αλέξης για τοκοχρεολύσια ζαλίζουν:

«7,2 για το 2013. - 7,1 για το 2014. - 6,1 για το 2015. - 5,6 για το 2016.

Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση» είπε. «Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη. 25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με την κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο» τόνισε δίνοντας αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που ρωτούν που θα βρείτε λεφτά για ανάπτυξη;

Και είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν «λεφτά υπάρχουν», αυτοί που τα φάγανε τα λεφτά. Αυτοί που τα έβγαλαν στις τράπεζες της Ελβετίας. Αυτοί που κρατάγανε τις λίστες των μεγαλοκαταθετών στα συρτάρια τους μη τυχόν και φορολογηθούν τα αφεντικά τους, την ώρα που λεηλατούσαν τον κόσμο με χαράτσια. Αυτοί που χρηματοδοτούν τις υπερχρεωμένες εφημερίδες και τα υπερχρεωμένα κανάλια τους, με καταχρηστικά δάνεια από τις τράπεζες (περίπτωση MEGA). Δηλαδή με χρήματα που δανείστηκε ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση.  Αυτοί που εξοφλούν κουρεμένα ομόλογα στο 100% της αξίας τους, (περίπτωση Στουρνάρα) χωρίς να έχουν το θάρρος να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και την Βουλή τον λόγο.

«Τους απαντάμε: Μην ανησυχείτε. Θα βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τη κοινωνία. Γιατί εμείς δεν ερχόμαστε για να εξυπηρετήσουμε πολιτικά την διαπλοκή. Ούτε για να στηρίξουμε την πολιτική μας επιβίωση στην τρόικα».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Αλ. Τσίπρας είχε πει:

«Ενώ η τρόικα είναι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και απαιτεί νέες ανθρωποθυσίες, ο κ. Στουρνάρας απείλησε τους Έλληνες δημοσίως -και χωρίς ντροπή-ότι αν δεν κάτσουν καλά η Ελλάδα θα γίνει... Αίγυπτος. Είχαμε γίνει, όπως θυμάστε, κατά καιρούς Αργεντινή, Βόρεια Κορέα και Κύπρος, χάρη στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα. Τώρα γίναμε και Αίγυπτος.  Και ο κ. Στουρνάρας έκανε τη δήλωσή του βγαίνοντας από συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών. Για να καταλάβουν όλοι όσοι είχαν απορίες, το είδος των διαπραγματεύσεων που διεξάγει. Αντί να αντιστέκεται στους δανειστές, κατασκευάζει αιγυπτιακές μούμιες για να μην αντιστέκονται οι Έλληνες». 

ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIOU G. MOSXOU

 












Δεν υπάρχουν σχόλια: