ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έξι χρόνια μετά οι πυρόπληκτοι του νομού Ηλείας δεν έχουν εργαλεία για να ζήσουν !

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη για τους πυρόπληκτους.


Να ελέγχεται εξάμηνο-εξάμηνο η πορεία αποκατάστασης ζήτησε ο Β. Χατζηλάμπρου
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4-6-13 το μεσημέρι στον Πύργο, με θέμα τις πυρόπληκτες περιοχές, συμμετείχε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Χατζηλάμπρου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στην περιοχή και συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί και τοπικοί φορείς. 

Κατά την ομιλία του, ο Β. Χατζηλάμπρου είπε: 

«Έξι χρόνια μετά συζητάμε ότι υπάρχουν πυρόπληκτοι που δεν έχουν καταφέρει να έχουν τα εργαλεία της δουλειάς τους, δεν έχουν τη δυνατότητα, δηλαδή, να θρέψουν τα ζωντανά και να καλλιεργήσουν τη γη. Έπειτα λέμε ότι στατιστικά μειώνεται ο πληθυσμός της περιοχής. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε έξι χρόνια μετά, αυτό που δεν κάναμε τότε. Δεν είναι ίδια η κατάσταση. Δεν μας περίμενε για να ‘ρθουμε. Και σωστά λέει ο δήμαρχος (Πύργου) ότι δεν ψάχνουμε ευθύνες εδώ. Όμως, τι είναι αυτό που εξασφαλίζει ότι η σύσκεψη αυτή δεν είναι επικοινωνιακή; Μετά τις φωτιές, κέρδισε ο πρώτος εκλογές λέγοντας ότι “θα πάρετε τζάμπα χρήμα”. Κέρδισε ο δεύτερος εκλογές λέγοντας ότι “θα πάρετε τζάμπα χρήμα”. Και στο μεταξύ έγιναν τρία έργα… 

Για να μην είναι και η δική σας πρωτοβουλία, κα Αυγερινοπούλου (πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής), κάτι ανάλογο, σημαίνει ότι θα πρέπει να παρακολουθεί εξάμηνο-εξάμηνο την πορεία των πραγμάτων. Υπάρχει σχέδιο αποκατάστασης στα πυρόπληκτα ή υπάρχει μόνο η συγκεκριμένη ένταξη των έργων που έχουν προταθεί, όσα τέλος πάντων έχουν προταθεί, της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, με τα οποία απλώς θα βοηθηθεί λίγο και έμμεσα η ζωή των πυρόπληκτων; Είναι συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής; Μπορεί κανείς να πει σήμερα κάτι τέτοιο; 

Οι Δήμοι, η Περιφέρεια θα πρέπει να δημιουργήσουν μια επιτροπή και να σας ελέγξουν. Οι δήμαρχοι έπαιξαν ρόλο στο να κρατήσουν τις διαθέσεις του κόσμου «χαμηλά», για να μη χαλάσουν πολιτικά σχέδια. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη των δημάρχων. Γιατί κανονικά θα έπρεπε να είναι με τους κατοίκους και να διεκδικήσουν να μην καταργηθεί το τρένο, να διεκδικήσουν την κατασκευή του δρόμου (Ολυμπία Οδός), να διεκδικήσουν το κάθε τι. Αυτή η σχέση με το πολιτικό σύστημα είναι η μεγάλη ευθύνη τους. 

Ας ακούσουμε τους κατοίκους, τους ανθρώπους αυτούς, και ας ελέγξουμε τη συνέχεια των πραγμάτων, γιατί διαφορετικά θα είμαστε εδώ ξανά σε δύο χρόνια να λέμε “ε, έγινε και μια πλατεία, φωτίστηκε ένας δρόμος, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: