ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Προς 2.000 απολύσεις εντός του Ιουνίου με αιχμή την ΕΡΤ και τα Ελλ. Αμυντικά Συστήματα

Φωτογραφία αρχείου.


Ακολουθούν 12.500 υπάλληλοι που θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης του Αντ. Μανιτάκη της ΔΗΜΑΡ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση των πρώτων 2.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και η ένταξη ακόμη 12.500 στη διαθεσιμότητα ως τα τέλη Ιουνίου, μετά και τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Παρά τις συνεχείς διαρροές το προηγούμενο διάστημα για μετάθεση των 2.000 απολύσεων τον Σεπτέμβριο, μετά τη χθεσινή συνάντηση έγινε ξεκάθαρο ότι οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, με τον σχετικό νόμο να έρχεται εντός του Ιουνίου. 

Οι απολύσεις θα προέλθουν, ως γνωστόν, από φορείς και οργανισμούς που θα καταργηθούν με ξεχωριστό ν/σ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έρθει στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Οι τελευταίοι είναι εκείνοι, όπως φαίνεται, που θα αποφασίσουν και για το κλείσιμο ενός μεγάλου οργανισμού, με την ΕΡΤ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ) να βρίσκονται στο στόχαστρο, με βάση τις κυβερνητικές διαρροές.

Αναφορικά, τώρα, με τους 12.500 υπαλλήλους που θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο σχεδιασμός της ένταξής τους βρίσκεται "σε προχωρημένο στάδιο". Ωστόσο, παραμένει ερώτημα αν θα καταστεί εφικτό να ενταχθούν έως τα τέλη Ιουνίου, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει και τη δυσαρέσκεια της τρόικας, που δεν αποδέχεται καθυστέρηση και ζήτησε ακριβείς διευκρινίσεις για το πότε τελικά θα υλοποιηθεί η διαδικασία για τους 12.500.

 Αναγνώριση τριών πλασματικών χρόνων

Στο μεταξύ, το ΥΔΜΗΔ έδωσε χθες σε δημόσια διαβούλευση συμπληρωματικές διατάξεις στο σχέδιο νόμου για την "οργάνωση της δημόσιας διοίκησης", σύμφωνα με τις οποίες θεσμοθετείται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. 

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι "μπορούν είτε να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, που δεν θα υπερβαίνει τα τρία έτη, και έως τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων προϋποθέσεων για την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης, μερίσματος και εφάπαξ βοηθήματος από το Δημόσιο και τους αντίστοιχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είτε να εισπράξουν τις αποδοχές διαθεσιμότητας έως τη λήξη αυτής και να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη, εφόσον υποβάλουν αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία, εντός ενός μηνός από την ημερομηνία που τίθενται σε διαθεσιμότητα". Σημειωτέον, όπως αναφέρεται, ότι "ο ανωτέρω πλασματικός χρόνος λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κύρια και επικουρική σύνταξη, μέρισμα και εφάπαξ βοήθημα".

Η σχετική διάταξη υλοποιεί ουσιαστικά το τμήμα της συμφωνίας με την τρόικα στα μέσα του Απριλίου για τις 15.000 απολύσεις, στην οποία περιλαμβάνεται η παροχή "κινήτρων οικειοθελούς αποχώρησης" με την εξαγορά πλασματικών χρόνων.

Επίσης, στις συμπληρωματικές διατάξεις περιλαμβάνεται και η προαναγγελθείσα πριν λίγες μέρες σύσταση ανεξάρτητη Αρχής Επιθεώρησης - Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία προκύπτει από τη συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) και του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Τροποποιήσεις επιφέρουν οι νέες διατάξεις και στο υφιστάμενο πειθαρχικό δίκαιο, παρέχοντας τη δυνατότητα στον υπάλληλο σε αυτοδίκαιη αργία να ζητήσει ο ίδιος μετά το τέλος του έτους την επανεξέταση και αναστολή της αργίας. Στο ίδιο πλαίσιο, οι συμπληρωματικές διατάξεις ορίζουν τη μεταφορά ορισμένων αδικημάτων που προκαλούσαν την ένταξη του υπαλλήλου στην αυτοδίκαιη αργία στην κατηγορία των αδικημάτων που προκαλούν τη δυνητική θέση σε αργία, δηλαδή την εξέταση πρώτα απο τα αρμόδια συμβούλια πριν τη θέση σε αργία.

Τέλος, με το άρθρο 18, το οποίο αναφέρεται στην πλήρωση θέσεων σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποκαθίστανται οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ της Αγροτικής Τράπεζας.

(Πηγή: avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: