ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ - Μονά-ζυγά μπατιριμένου παίχτη που παίζει τελευταίο χαρτί

Φωτογραφία Αρχείου.


Η κίνηση των «21» είναι κόντρα στις βλέψεις της ηγεσίας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ
Με κείμενο - πλαίσιο που αμφισβητεί τις βασικές επιλογές της ηγεσίας της ΔΗΜ.ΑΡ. και ζητάει να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος διεκδικώντας συνολική αλλαγή πορείας του κόμματος, κατέβηκαν χθες στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ο Βαγγέλης Ζορκάδης, ο Ανδρέας Νεφελούδης (βλέπε συνέντευξη του στο ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU) κι ο Χρήστος Σταυρόπουλος από την Πάτρα.
Το κείμενο αυτό, το οποίο κατέβηκε προς ψήφιση στη συνεδρίαση, όπως αναμενόταν, το υπέγραψαν κι άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 21 ψήφους. Με την κίνηση αυτή μορφοποιούνται οι αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες αμφισβητούν τη στάση του κόμματος ως προς τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ιδίως σε ό,τι αφορά το βασικό θέμα της επικαιρότητας, δηλαδή το νέο πακέτο περικοπών που αναμένεται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο.
Τα βασικά αιτήματα που θέτει το κείμενο είναι τα παρακάτω:

Πρώτον: Να μην ψηφιστούν τα μέτρα από τη Δημοκρατική Αριστερά και να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, δηλαδή οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Δεύτερον: Να επαναπροσδιοριστεί η στάση του κόμματος σε ό,τι αφορά τη στήριξη της κυβέρνησης, αλλά και τη σχέση του με τα υπόλοιπα συγκυβερνώντα κόμματα.
Τρίτον: Να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο με σκοπό να συζητηθούν όλα τα παραπάνω πολιτικά ζητήματα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον προσανατολισμό της ηγεσίας του κόμματος προς την Κεντροαριστερά, ο οποίος, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις του ίδιου του προέδρου του κόμματος, αλλά κι άλλων κορυφαίων στελεχών σε σχέση με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, εντείνεται, καθώς το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα από την υπόθεση αυτή. Με την κριτική που άσκησαν προς το ΠΑΣΟΚ, προσέχοντας όμως τη μη διατάραξη της κυβέρνησης, η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. φαίνεται να βάζει ως στόχο την ανακατάληψη του χώρου της Κεντροαριστεράς, εγκαταλείποντας, για την ώρα, τις διμερείς επαφές.



«Η ΔΗΜΑΡ άντεξε και οι προοπτικές και η πρόκληση ανασύνταξης ενός ευρύτερου χώρου – του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού - είναι μπροστά μας. Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Φ. Κουβέλης.

Το εάν θα αποδώσει αυτή η στρατηγική της πολιτικής που εφαρμόζει η ηγετική ομάδα και που εκ του αποτελέσματος φάνηκε να εγκρίνεται από το 80% των μελών της ΚΕ, είναι ένα άλλο ζήτημα που αφορά την κοινωνία.
Διότι μπορεί η χάραξη στρατηγικής να γίνεται στα γραφεία των κομμάτων, όμως το εάν θα ευδοκιμήσει αυτή η στρατηγική, είναι κάτι που αποδεικνύεται κατά την εφαρμογή της στην κοινωνία.  
Και από τη στιγμή που αυτή πολιτική έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με ένα λαό που κάθε μέρα εξαθλιώνεται μοιραίο είναι να εισπράξει τα επίχειρα η ΔΗΜΑΡ που επιμένει δογματικά στη διάλυση της κοινωνίας.
Το εάν έχει περιθώριο για επιστροφή στις ρίζες της, είναι κάτι που όσο περνά ο καιρός τόσο μειώνεται η πιθανότητα περιθωρίου. Έτσι μοιραία οδηγείται στην τακτική του ζατρικίου και στα μονά-ζυγά ενός μπατιριμένου παίχτη που παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: