ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τριήμερο παρουσιάσεων στο Πιξελbooks 27-28-29 Μαΐου

Στην αίθουσα του πανέμορφου βιβλιοπωλείου «Πίξελbooks» στην Κανακάρη 185 (στον ιστορικό χώρο του πρωην βιβλιοπωλείου Μεθενίτη).

 

Γιάννης Μπασκόζος (27/5) - Δημήτρης Δασκαλόπουλος (28/5) - Αλεξάνδρα Σαμοθράκη (29/5)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ, 7:30ΜΜ


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Ν. Μπασκόζου «Η μπαλάντα των ανίδεων και καλών»

To βιβλιοπωλείο Πίξελ books και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Ν. Μπασκόζου

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝ

τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στις 7:30 μ.μ.,
στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Κανακάρη 185, Πάτρα).

Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος συνομιλεί με τον σκηνοθέτη Μένο Δελιοτζάκη.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια ροκ μπάντα στο Παγκράτι. Η ιστορία ενηλικίωσης μιας παρέας. ακατανίκητη γοητεία της νεότητας στο μεταίχμιο μιας εποχής.

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ, 8:30ΜΜ

Οι Εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Πίξελbooks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου «Τα χρόνια που θά ’ρθουν: ποιήματα 1958-2018» την Τρίτη 28 Μαΐου στις 8:30μμ.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

v Κατερίνα Κωστίου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν. Πατρών

v Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Παν. Πατρών


λιγα λογια για το βιβλιο απο τον συγγραφεα:


«Στην παρούσα έκδοση συσσωµατώνονται όλα τα ποιητικά βιβλία που έχω εκδώσει µέχρι σήµερα. Το περιεχόµενό τους αναπαράγεται χωρίς τροποποιήσεις, όπως είχε κατά την πρώτη τους δηµοσίευση, µε ελάχιστες, ασήµαντες διορθώσεις. Μόνον από την εναρκτήρια συλλογή (Απόπλους, 1963) προτίµησα να επιλέξω µερικά ποιήµατα, ενδεικτικά του κλίµατος µιας πρώιµης ποιητικής εκφοράς. Ανήκω γραµµατολογικώς
στη δεύτερη µεταπολεµική ποιητική γενιά, µε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσµατα που έχουν αποδοθεί στους ποιητές που την απαρτίζουν. Στις συλλογές που αναδηµοσιεύο­νται τώρα προσπάθησα να συνοµιλήσω µε το απώτερο και το πρόσφατο παρελθόν της ελληνικής ποίησης».  Δ.Δ.



Βιογραφικο του Δημήτρη Δασκαλοπουλόπουλου:


Ο Δηµήτρης Δασκαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλιογραφίες και βιβλία µε µελετήµατα για πρόσωπα και θέµατα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι επίτιµος διδάκτωρ Φιλολογίας του ΑΠΘ (2006), του Πανεπιστηµίου Πατρών (2010) και του Πανεπιστημιου Κύπρου 2023. Έχει τιµηθεί από το Ίδρυµα Πέτρου Χάρη της Ακαδηµίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του (2016), µε το Μεγάλο Βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης για το έτος 2021 και το Βραβείο
Jean Moreas για το σύνολο του έργου του (2023).

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ, 7:00 ΜΜ

Οι εκδόσεις Ισνάφι σας προσκαλούνστην παρουσίαση του βιβλίου «Ψυχοστασία» της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη, την Τετάρτη, 29/5/2024, στις 19:00 στο βιβλιοπωλείοΠίξελ Books ( Κανακάρη 185 Πάτρα).

Ο Μίνωας Ευσταθιάδης, πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας της αστυνομικής Τριλογίας της Αχαϊας (ο Δύτης, Κβάντι, Σχέδια του Χάους -εκδόσεις Ίκαρος) θα μας εξηγήσει γιατί το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς του 2024 δήλωσε πως «η Ψυχοστασία είναι το δεύτερο καλύτερο βιβλίο που διάβασα φέτος» και ο βραβευμένος με Κρατικό Βραβείοκαι βραβείο Αναγνώστη,Γιάννης Πάσχος,για το Χρονικό Ενός Δυσλεκτικού (εκδόσεις Περισπωμένη) θα μας αναλύσει όλους τους λόγους που τον οδήγησαν να χαρίσει ένα αντίγραφο της Ψυχοστασίας σε μια ξαδέλφη του. Στη συνέχεια οι δύο συγγραφείς θα συζητήσουν για λογοτεχνία και πως γράφονται τα βιβλία μπας και καταλάβει τίποτε και η Αλεξάνδρα, αν και προφανώς θα είναι πλέον αργά αφού πρόκειται για την παρουσίαση του δικού της βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό/ αστυνομικό/ γκροτέσκο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην Αθήνα. Οι ήρωες και οι ηρωίδες του είναι «παρεξηγημένοι» συγγραφείς, παραλοϊσμένοι ποιητές, επίδοξοι Νομπελίστες. Στην αφήγηση παίρνουν μέρος κριτικοί λογοτεχνίας, περιοδικατζήδες, εκδότες εφημερίδων και άλλοι του πεδίου της αγοράς το βιβλίου.

λίγα λόγια για την αλεξάνδρα:

Η Αλεξάνδρα Σαμοθράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της ΑΣΟΕΕ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στις Εκδόσεις από το City University του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Θέατρο από το University of Kent. Κείμενα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί επίσης στο Βήμα της Κυριακής, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το Εντευκτήριο, το Διάστιχο, και το κλαδικό περιοδικό Accountancy. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Ζει στον κόσμο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: