ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Εργασία λατινοαμερικανικού τύπου στις Σκουριές της Χαλκιδικής

Κ. Μάλαμα: Καταστάσεις λατινοαμερικανικού τύπου στις Σκουριές της Χαλκιδικής



Η Κυριακή Μάλαμα βουλευτής Χαλκιδικής και τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποκαλύπτει 11ωρη εργασία στις γαλαρίες της ''Ελληνικός Χρυσός''

«Ένα έγγραφο “βόμβα” περιήλθε χθες αργά στη διάθεση μας, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την επιθεώρηση Εργασίας, σε σχέση με το τι συμβαίνει στις Σκουριές και στο εργοτάξιο που διαχειρίζεται εκεί η Ελληνικός Χρυσός κι οι υπεργολάβοι της» ενημερώνει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα.

«Όπως προκύπτει από το έγγραφο η εταιρεία “Τεχνοχημική ΕΠΕ”, η οποία είναι υπεργολάβος έργων στο εργοτάξιο των Σκουριών αναγκάζει σε 11ωρη εργασία κάτω από τη γη εργαζόμενους σε δύσκολα τεχνικά έργα, μονομερώς.

Ο συγκεκριμένος εξαναγκασμός προκύπτει από μονομερή τροποποίηση συμβάσεων, χωρίς διαπραγμάτευση και θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια ανθρώπων, μέσω της υπερξάντλησης τους σε συνθήκες άκρως επικίνδυνες.

Το μοντέλο αυτό θέλει να υιοθετήσει η Ελληνικός Χρυσός για όλους τους εργαζόμενους της εκβιάζοντάς τους.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η κοινωνία της Χαλκιδικής έχει μόνο να χάσει από την παρουσία της Ελληνικός Χρυσός και καλούμε όλους τους πολίτες να σκεφτούν πολύ σοβαρά ότι αυτές οι πρακτικές εκβιασμών κι εργασίας σε συνθήκες κάτεργου, που συναντάμε σε χώρες του τρίτου κόσμου, γενικεύονται επειδή έχουμε στην κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία.

Όσο η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει να υπάρχει, τόσο η Ελληνικός Χρυσός θα συνεχίσει να εξοντώνει εργαζόμενους και περιβάλλον και να μην αφήνει κέρδη στον τόπο. Εμείς επισυνάπτουμε το έγγραφο για να δουν όλοι περί τίνος πρόκειται».

Κια η Κυριθακή Μάλαμα δίνει στη δημοσιότητα τα παρακάτω πέντε έγγραφα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: