ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Κάθειρξη 8 ετών σε Β.Παπαγεωργόπουλο και Μ.Λεμούσια

Σε κάθειρξη οκτώ ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του Δήμου.


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Αφού άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δύο άλλοτε στενοί συνεργάτες νομιμοποίησαν χρήματα από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που τέλεσε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης. Το ποσό που «ξέπλυναν», προσεγγίζει τα 14,2 εκατ. ευρώ. Η δε πράξη που τους καταλογίστηκε είναι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: