ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Η κρατικοδίαιτη ΠΟΕΔΗΝ ξερνά τη χολή της!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, η προσκείμενη στο βρωμερό ΠΑΣΟΚ και την βουτηγμένη στα σκάνδαλα ΝΔ,  βρήκε νόμισε, την ευκαιρία να βγάλει τη χολή της, ζητώντας το ακατόρθωτο απέναντι στην πρωτοφανή βιαιότητα των ανέμων και την επέλαση της φωτιάς στα καμένα της Δυτ. Αττικής και έβγαλε ανακοίνωση κατά Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη. 

Δηλαδή εναντίον αυτών που της συνέστησαν να δείξει σωφροσύνη έναντι των οικογενειών των νεκρών και όχι να προσπαθεί να αποκομίσει συνδικαλιστικά οφέλη  ασυδοσίας. Δηλαδή να αισθανθούν ως εργαζόμενοι όταν μπαίνουν στο νοσοκομείο για εργασία και όχι ως κομματικά ενεργούμενα! 

Αλλά με αυτήν την ΠΟΕΔΗΝ, στου κουφού την πόρτα...


Μεταξύ άλλων λοιπόν λέει η κρατικοδίαιτη ΠΟΕΔΗΝ:

«Πριν το ΥΠΕΘΑ διαψεύσει την ΠΟΕΔΗΝ θα έπρεπε ο κος Καμμένος να κάνει μία επίσκεψη στα Νοσοκομεία, να συνομιλήσει με τους εγκαυματίες για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

Να ενημερωθεί για το πόσες ώρες έμειναν στη θάλασσα οι πυρόπληκτοι, οι εγκαυματίες, πως και εάν τηρήθηκε η σειρά περισυλλογής, να ενημερωθεί για την απουσία στρατιωτικών  γιατρών στα σκάφη για να συντονίσουν την επιβίβαση και να προηγηθούν οι βαριά εγκαυματίες και τι ώρα έφθασε η φρεγάτα;».

Μιλά για το Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, που ποτέ άλλοτε δεν το είχαν κινητοποιήσει  έτσι οι κατά καιρούς διεφθαρμένες πολιτικές ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ή αν θέλετε της 'κονάμας, των υποβρυχίων που γέρνουν, των τανκς χωρίς πυροβόλα, της μίζας, των τσοχατζοπουλαίων, των Βενιζέλων, των υπόλογων έναντι της Δικαιοσύνης ηγεσιών για τα σκάνδαλα NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.

Και εφόσον αποφάσισε να ανοίξει το στόμα της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αντί να μιλήσει για την αυθαιρεσία μέσα στα δάση όπου φτάσαμε, επί των ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να έχουμε χτισμένες αυθαίρετα, ολόκληρες κωμοπόλεις άναρχα δομημένες, με στενούς δρόμους-παγίδες και με μαντρόχτιστες περιοχές που μπλοκάρουν την έξοδο στη θάλασσα, αντί να καταδικάσουν και να εξεγερθούν για το καταπάτημα των παραλιών και να απαιτήσουν το γκρέμισμα όλων τουλάχιστον των παραλιακών χτισμάτων, ακολουθούν τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μη έγκαιρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού! 

Που μωρέ; Σε μία φωτιά που έκαιγε με αέρα 120 χιλιομ.

Αλλά γιατί να ζητήσουν το γκρέμισμα, όταν αυτά τα κόμματα επέτρεψαν επί 40 χρόνια την ανομία και ιδίως αφού τα δύο τρίτα των αυθαιρέτων χτίστηκαν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Στην εποχή της μεγάλης ρεμούλας των ολυμπιακών έργων επί Σημίτη!

 Η ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που συμμετείχε στο συντονιστικό, τα μεσάνυχτα γνώριζε για την ύπαρξη των νεκρών. Αναφέρεται δε και στον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο λέγοντας ότι θα έπρεπε να επισκεφθεί τα νοσοκομεία και να συνομιλήσει με τους εγκαυματίες για το κομφούζιο που επικράτησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επίσης υποστηρίζει τα παρακάτω για να βγάλει άχρηστο τον Πολάκη, που την ξεβρακώνει καθημερινά, διότι ο Παολάκης είναι χειρουργός γιατρός της καθημερινής μαχόμενης ιατρικής. Με την ζωή και το θάνατο. Και όχι της αρπαχτής!

«Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο το βράδυ της τραγικής Δευτέρας 23/7/2018, λέει,  ο πρώτος νεκρός απανθρακωμένος αγνώστων στοιχείων διεκομίσθη πριν τις 11 το βράδυ. Τοποθετήθηκε σε μία μικρή αίθουσα των ΤΕΠ του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ. Ήμασταν εκεί.

Ταυτόχρονα την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο και ετοίμασε έναν ειδικό χώρο που έχει (κοντέινερ με  ψύξη) προκειμένου να υποδεχθεί πολλούς νεκρούς (πάνω από 10) από τις φωτιές στο ΜΑΤΙ. Πράγματι το Νοσοκομείο ετοίμασε τον ειδικό χώρο (νεκροθάλαμο). Ως  εκ τούτων ο Αν. Υπουργός Υγείας που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυκτα της Δευτέρας γνώριζε την ύπαρξη νεκρών, καθ' ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ βρισκόταν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπως και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Την άλλη ημέρα επισκεφτήκαμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ήταν εκεί παραδέχθηκε ότι είχαν ειδοποιηθεί για την μεταφορά πολλών νεκρών και ετοίμασαν ειδικό χώρο».

Και; Τι σημαίνει αυτό; Μήπως αδράνησε ο κρατικός μηχανισμός όπως στα καμένα της Ηλίας το 2007; Μήπως κουτούπωσε το χρήμα που ήταν για τους πυρόπληκτους, όπως έγινε το 2007; Μήπως πήραν χρήματα για τους πυρόπληκτους και τα έκανε ρετουσάρισμα του δημαρχείου Ζαχάρως, δήμαρχος κυβερνητικός,  όπως το 2007;

Μία είναι η αλήθεια. Τα χαϊδεμένα παιδιά των δύο διεφθαρμένων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση της κυβέρνησης έναντι των πυρόπληκτων! Νόμισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα τους έδινα 600 ευρώ για την αντικατάσταση της καμένης οικοσκευής τους και θα τους εγκατέλειπαν στο έλεος των καιρικών συνθηκών του χειμώνα.   

Όμως τι έγινε; Η κυβέρνηση αποφάσισε 1000 ευρώ επίδομα μηνιαία για κάθε ανήλικο ορφανό παιδί μέχρι την ενηλικίωσή του. 95% συμμετοχή  του κράτους στα έξοδα αποκατάστασης της καμένης οικίας, διπλή σύνταξη Αυγούστου στους συνταξιούχους των καμένων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ για τα καμένα οικήματα,  υποχρεωτική 10ήμερη άδεια για τους στρατευμένους των καμένων περιοχών, διαγραφή των κατεστραμμένων οχημάτων  από το μητρώο του Υπουργείου και απαλλαγή από τέλη των κατόχων τους (σ.σ.: στην περίπτωση της Ηλείας ήθελαν 6 μήνες οι ιδιοκτήτες τους για να φθάσει στο Υπουργείο το κάψιμο του οχήματος και η διαγραφή του από τα μητρώα και έως τότε πλήρωνε τέλη)  10 εκατομμύρια ευρώ συμμετοχή της Βουλής υπέρ των πυρόπληκτων κ.α.π. που θα δούμε σαν βγούμε μεθαύριο τον Αύγουστο στις 20, από την μνημονιακή δέσμευση. 

Η Ευρώπη ολόκληρη αναγνωρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, συγκινείται από το δράμα των πυρόπληκτων και η Διεθνής Κοινότητα  είναι με το μέρος της χώρας μας.

Και το σπουδαιότερο μέτρο της κυβέρνησης που εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πυρόπληκτων πολιτών και αποτρέπει το τυχόν πλιάτσικο, είναι ότι: Ένοπλες Δυνάμεις και Σώμα Ασφαλείας περιφρουρούν τις περιουσίες στα καμένα και άμεσα αρχίζουν έργα συγκράτησης των εδαφών λόγω βροχοπτώσεων.

Ε, αυτά αναπόδραστα φέρνουν την σύγκριση με την διαφθορά των προηγούμενων κυβερνήσεων που βρέθηκαν μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. 

Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι:

1) Τι θέση θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σαν τεθεί στη Βουλή το ζήτημα της κατεδάφισης αυθαιρέτων; 
2) Τι θα απαντήσουν στην πρόταση Καμμένου προς τους πυρόπληκτους:  «δώστε ένα μέτρο από την περιουσία σας για να ανοίξουμε τους δρόμους».
3) Συμφωνούν με τις διαπιστώσεις των επιστημόνων ότι  η κλιματική αλλαγή θα φέρει κι άλλα πλημμυρικά κ.α φαινόμενα και άρα χρειάζεται εθνική προσπάθεια, ώστε να εκπαιδευτούν οι πολίτες στις νέες συνθήκες που ανακύπτουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: