ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε η υλοτόμηση των καμένων της Λ. Μαραθώνος23 στους 30 δημ. συμβούλους ζητούν παραίτηση του δημάρχου Ψινάκη

Eναρξη υλοτόμησης και απομάκρυνσης των ιστάμενων καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων. Την υλοτόμηση πραγματοποιεί ο Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας.

Παράλληλα, ανεπιθύμητο, ανίκανο και επικίνδυνο για την πόλη χαρακτηρίζει τον Ηλία Ψινάκη το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα ζητώντας  την παραίτησή του.

Ειδικότερα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την καταστροφή και τα θύματα που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ενώ κατακρίνοντας παράλληλα τη στάση του,  23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους ζητούν με αίτημά τους την άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτησή του.

Σήμερα, Δευτέρα 30/7/2018 κλιμάκιο του ΥΠΕΝ αποτελούμενο από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και τον Διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον Δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν την καμένη περιοχή των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα. 

Ακολούθησε συνάντηση  στο Δημαρχείο Ραφήνας με τον Αντιδήμαρχο κ. Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΥΠΕΝ μετέβη στην Λ. Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη υλοτόμησης και απομάκρυνσης των ιστάμενων καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου για λόγους επικινδυνότητας και αποφυγής ατυχημάτων. Την υλοτόμηση πραγματοποιεί ο  Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας.

Επίσης, υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών για τη διαδικασία υλοτόμησης και επέκτασης αυτής στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας και  για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση των καμένων δέντρων εντός της κοίτης και τη δημιουργία κορμοδεμάτων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. 

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια.

 Ήδη, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που είναι πιθανό να προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: