ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Όταν κόβεις συντάξεις, μειώνεις το εισόδημα μη προνομιούχων!

«Για να περάσουμε από την κρίση στην ανάπτυξη, μία όχι αυτόματη διαδικασία, ο τελικός στόχος είναι -τόσα λείπουν από την ελληνική οικονομία- να βρεθούν περίπου 80 δισ. ευρώ. Είναι μεγάλο το κενό, μέχρι να μπορέσει να πει κάποιος ότι περνάει από την κρίση στην ανάπτυξη. Δεν μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. 


Έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα, να περάσουμε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οδηγούσαν σε υφεσιακή πορεία, σε μία πορεία ανάπτυξης. 

Σε αυτό συντελεί και η απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το «κεφάλαιο» μίας προοδευτικής κυβέρνησης είναι να ρίξει τις πιστώσεις και επιχορηγήσεις αυτές να τις ρίξει στην αγορά επ' ωφελεία του απλού πολίτη, όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που παραδοσιακά τις λυμαίνονταν», τόνισε ο Ν. Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο, «στο Κόκκινο».

Η προσπάθεια είναι να αποτυπωθεί τελικά στην καθημερινότητα του πολίτη το αποτέλεσμα όλων των θετικών εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, «θα φανεί και στο κρίσιμο θέμα των συντάξεων, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Όταν κόβεις συντάξεις, μειώνεις το εισόδημα των λιγότερο προνομιούχων πολιτών. Έχουν όμως και αναπτυξιακό χαρακτήρα, γιατί τονώνουν την ζήτηση, το εισόδημα κατευθύνεται στην κατανάλωση. Αν αυξηθεί η ζήτηση, δημιουργεί ανάλογες θετικές ενέργειες στην παραγωγή, την απασχόληση, χρειάζονται περισσότεροι για να παράγουν περισσότερα προϊόντα», όπως σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: