ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Κοντονής: Απορρίφθηκε και με σφραγίδα της Δικαιοσύνης

Στ. Κοντονής: «Αναμένουμε από τη Ν.Δ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Διαφορετικά ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει».


Επεσε στο κενό η
φαιά προπαγάνδα

«ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΑΒΑΣΙΜΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»«Αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα» σημειώνει ο Στ. Κοντονής αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είχαν προσβάλλει δικαστικά με προσφυγή στο ΣτΕ οι ελεγχόμενες από την ΝΔ Παμμακεδονικές οργανώσεις, με σκοπό την ακύρωση.   

Ωστόσο κατά την εκδίκαση χθες  η απόφαση που εκδόθηκε ήταν απορριπτική επί της ουσίας. ΅Επίσης για την αναφορά των προσφεύγοντων περί προσβολής των μακεδονικών προϊόντων το ΣτΕ έκρινε ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον και απέρριψε την προσφυγή. Τέλος για τον ισχυρισμό τους πως η είσοδος της ΦΥΡΟΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δημιουργεί τετελεσμένα κατά της χώρας μας το δικαστήριο απέρριψε τον κίνδυνο, αφού προβλέπονται ασφαλιστικές δικλε'ίδες στο άρθρο επτά της Συμφωνίας. 

Ο Σταύρος Κοντονής για την απόφαση

«Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί «παραδόσεως» και «προδοσίας». Κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της Συμφωνίας» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως σημειώνει, «η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται ν’ ακολουθηθεί».

Πέραν όμως της μη ύπαρξης κινδύνου τετελεσμένων, ο Στ. Κοντονής τονίζει ότι στην απόφαση διαλαμβάνονται και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα:

-Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011, περί παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008.

-Δεν αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας, αλλά Ιθαγένειας.

-Δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία.

-Δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα.

«Αναμένουμε από τη Ν.Δ. μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως ν’ αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Διαφορετικά ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών και όσα αυτό προβλέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: