ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

«Ξίνισε» τα μούτρα του ο Λαβρόφ - Απειλεί με απελάσεις

«Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας»

Για όλα τα τρέχοντα θέματα, με έμφαση στις εξελίξεις με τη Ρωσία, συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σε συνάντησή τους νωρίτερα το απόγευμα.


Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, κατά τη συζήτηση υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Ωστόσο «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο» 

«Η χρονική στιγμή για επίσκεψη στην Ελλάδα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη, τουλάχιστον με τους όρους που είχαμε συζητήσει, δηλαδή τον Σεπτέμβρη» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο,  προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες. Όπως ανέφερε, ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα για τα περί ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, διευκρίνισαν ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Ως «χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική» χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις τηςΜ. Ζαχάροβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: