ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Έβαλε λουκέτο στο ιστορικό έκτρωμα η ι.Μ. Βέροιας

«Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο 'Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα', καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό - εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του». 


Με αυτή την ανακοίνωση, η μητρόπολη Βέροιας, στην οποία και ανήκει το κληροδότημα που φιλοξενεί το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», έβαλε λουκέτο στο ιστορικό έκτρωμα της ιδιωτικής συλλογής του κ. Κανέλου Ντόντου που καταλάμβανε τον κύριο χώρο της έκθεσης.

Την περασμένη εβδομάδα με καταγγελία του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών ζητούσε από το υπουργείο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς φορείς του νομού Ημαθίας να απαγορεύσουν τις επισκέψεις σχολείων σε ένα Μουσείο στο οποίο εκτίθενται στολές και αντικείμενα βασανιστών της χούντας, φυλλάδια και βιβλία υμνητών του φασισμού και του ναζισμού, αλλά και υλικό που παραπέμπει στις πιο μαύρες ημέρες του μετεμφυλιακού κράτους των διώξεων, των εκτελέσεων και της εξορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: