ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Άμεση ανταπόκριση Σκουρλέτη για την Τετάρτη 25 Ιουλίου

Η αυθαιρεσία στη Βλυχάδα (φωτο) χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2016, αλλά οι βλέψεις για κερδοσκοπία επί του περιβάλλοντος στην Σαντορίνη είναι πολύ παλαιά. Και με την σημερινή αύξηση τιμών της γης, λόγω προσέλευσης τουριστών και αλματώδους προσέλευσης  του σχετικού ρεύματος, εντάθηκαν οι μαφιόζικοι σχεδιασμοί.



Συνάντηση Υπ.
Εσ. για το El Dorado

ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ  Ή ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ!

Άμεση ανταπόκριση από τον Υπ. Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, υπήρξε στο αίτημα του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου για συνάντηση του Δήμου με τον Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να εκτεθεί προς επίλυση το θέμα της υποστελέχωσης της Πολεοδομίας Θήρας και της Αστυνομίας του νησιού. Η συνάντηση προσδιορίστηκε για την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 3.30 το απόγευμα.
Πρόκειται, υπενθυμίζουμε, για ζητήματα που επανέκαμψαν στο κράτος του El dorado που οικοδομούν τα μαφιόζικα οικοδομικά συμφέροντα με εντονότερη ισχύ, μετά τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατική επίθεση από πληρωμένους «μπράβους»  επιχειρηματία του Δήμου Θήρας, που απαιτώντας ασυδοσία κακοποίησαν μέχρι διακομιδής του στο νοσοκομείο Σαντορίνης τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας.
Σημειώνεται ότι η αύξηση τιμής γης στην Σαντορίνη παίρνει τεράστιες διαστάσεις μέχρι σημείου ασυδοσίας, λόγω έλλειψης προγραμματισμού και αυτό αποτελεί δέλεαρ σημαντικό για τους παρανομούντες εις βάρος του Περιβάλλοντος.
Και όποιος δημόσιος υπάλληλος αποτελεί εμπόδιο, αλλά και εύκολος στόχος, σύμφωνα με την ακολουθούμενη μαφιόζικη τακτική, στέλνονται στο νησί πληρωμένοι μπράβοι που εκπληρώνουν συμβόλαια που συμφωνήθηκαν με συγκεκριμένους ξενοδόχους  ή και κατασκευαστές!
Παράλληλα το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών κάνουν επικίνδυνη την νύχτα για όσους αφελείς νομίζουν πως μπορούν να απολαύσουν τουριστική νυκτερινή βραδιά ανέμελα! Είκοσι εννέα αστυνομικοί, όλοι κι όλοι, εκ των οποίων οι δώδεκα μονίμως απασχολούνται στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού με την αποτροπή εισόδου-εξόδου παράτυπων μεταναστών, δεν επαρκούν για ασφαλή φύλαξη της τάξης σε όλο το εύρος του νησιού.  Γι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με απόφασή του 280/2018 της 17 Ιουλίου, που κοινοποίησε στους Υπ. Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Οικονομικών, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, ζητά την ενίσχυση με προσωπικό της Πολεοδομίας και της Αστυνομίας, κατά τον δήμαρχο Θήρας, με 8 μηχανικούς και 41 αστυνομικούς.
Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστηρίχθηκαν στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Θήρας, την ημέρα της έκτακτης σύγκλισης για την συζήτηση του προβλήματος:
Μετα;ξ'ύ έξι προτάσεων ο Δήμαρχος ανέφερε: Να καταδικάζουμε αυτούς νπου μεθοδεύουν τέτοιες καταστάσεις, να ζητήσουμε στελέχωση και να μεταβούμε όλοι μαζί στα αρμόδια υπουργεία.
Ο δημ. σύμβουλος Αντ. Σιγάλας  τόνισε ότι «αποτυπώθηκε η πραγματική εικόνα. Η μη ύπαρξη υποδομών στο νησί από πλευράς του Δήμου επιφέρει τα σημερινά αποτελέσματα και βιαιοπραγίες».
Ο δημ. σύμβουλος Γεώργ. Χάλαρης υπενθύμισε: «Η Υπηρεσία Δόμησης είναι πηγή αυθαιρεσίας. Το φαινόμενο είναι παλιό. Ήδη εμείς οι παλιοί αυτοδιοικητικοί θυμόμαστε και από το παρελθόν τέτοια γεγονότα».
Η δημ. σύμβουλος Μαρία Αργυρού τόνισε: «Το φαινόμενο είναι παλιό. Να φανεί η ανυπαρξία στο θέμα αυτό της Πολιτείας» και «να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση».
Ο δημ. σύμβουλος Μάρκος Καφούρο, έκρουσε τον κώδωνα: «Επαγγελματίες στο όνομα του κέρδους παρανομούν και βιαιοπραγούν εις βάρος πολιτών. Υπάρχει ανομία, γι αυτό υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».
Ο δημ. σύμβουλος Χαράλ. Δαρζέντα είπε: «Καταδικάζουμε το γεγονός».
Η δημ. σύμβουλος Σοφία Κίτσου: «Καταδικάζουμε τη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται. Δεν πρέπει να κλείνουμε υπηρεσίες με τέτοια φαινόμενα».
Ο δημ. σύμβουλος Γεώργ. Κυριαζής, αφού εξήγησε ότι η Πολεοδομία έκλεισε διότι ο υπάλληλος είναι ήδη σε αναρρωτική άδεια και ο εξοπλισμός του γραφείου ετέθη σε αχρηστία από τον βανδαλισμό των μαφιόζων, ζήτησε: «Να καταδικάσουμε το γεγονός».Ο δημ. σύμβουλος Επιφάνειος Σιγάλας αποκάλυψε ότι: «Πολλοί πολίτες αναφέρονται σε αυθαιρεσίες που δυστυχώς είναι παλιές. Έπρεπε ήδη να είχαμε πατάξει την αυθαιρεσία και την βία».
Ο δημ. σύμβουλος  Ιω. Αργυρός αναρωτήθηκε: «Αναρωτιέμαι εάν είναι βιαιοπραγία ή είναι κοινωνική αγανάκτηση που ψάχνει να βρει διέξοδο. Κάναμε λάθη, ευθυνόμαστε όλοι και το πληρώνουμε...».
Τέλος ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Θήρας Παναγ. Γλέζος εξέφρασε απερίφραστα την καταδίκη της βιαοπραγίας κατά του υπαλλήλου της Πολεοδομίας Θήρας.

Άμεση ανταπόκριση του Υπ. Εσωτερικών στο αίτημα του Δήμου

Σε συνέχεια του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (απόφαση 280/2018) με θέμα το γεγονός της βιαιοπραγίας κατά του Πολεοδόμου του Δήμου Θήρας, το Υπουργείο Εσωτερικών καθόρισε διυπουργική συνάντηση στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 15.30 το απόγευμα.
Ακολουθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας:
1. Καταδικάζουμε απερίφραστα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τη βιαιοπραγία κατά του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Θήρας κ. Ελευθερίου Παπαδόπουλου.
2. Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Θήρας.
3. Απαιτούμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ταχύτατα.
4. Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα εντός (5) ημερών από τη λήψη της παρούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν ληφθεί αποφάσεις.
5. Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, διυπουργική συνάντηση των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών – ΥΠΕΝ - Δημόσιας Τάξης – Τουρισμού - Οικονομικών) σε συνάντηση εντός (5) ημερών από τη λήψη της απόφασης με το Δήμαρχο Θήρας και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Θήρας και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν  τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :
• Να παραδώσουμε τα κλειδιά όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.
• Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιοκαι ο Δήμαρχος.

Η ερώτηση των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κυκλάδων

Επερώτηση προς τους  Υπουργούς:
·        Εσωτερικών
·        Διοικητικής Ανασυγκρότησης
·        Περιβάλλοντος και Ενέργειας
·        Τουρισμού
·        Οικονομίας και Ανάπτυξης
·        Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
·        Οικονομικών
με θέμα την «Τραμπούκικη επίθεση στον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σαντορίνης» κατέθεσαν σήμερα 17 Ιουλίου, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.
Σε αυτήν αναφέρουν:
Είναι γνωστό ότι επί πολλά χρόνια ο προϊστάμενος της πολεοδομίας, προς τον οποίο εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας, επιδιώκει σχεδόν μόνος με τη συνδρομή ελάχιστων συμβασιούχων μηχανικών, να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο έργο σε 5 νησιά της περιφερειακής ενότητας και στην ίδια τη Σαντορίνη που ως γνωστόν αποτελεί έναν από τους πρώτους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς όγκου αλλά και συνθετότητας στην προώθηση του καθημερινού έργου.
Επειδή οι δυσκολίες ως προς την πρόσληψη και στελέχωση των υπηρεσιών, είτε λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων, είτε λόγω δυσκίνητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, είτε λόγω τεράστιας δυσκολίας στην εξεύρεση στέγης για τους υπαλλήλους, έχουν οδηγήσει το νησί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκτρέφουν συνειδητά τα οργανωμένα συμφέροντα,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Ποιος είναι ο σχεδιασμός μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί σε μεσομακροπρόθεσμη βάση το πρόβλημα της έλλειψης κατοικίας για τους υπηρετούντες στο νησί δημόσιους υπάλληλους;».
- Πότε επιτέλους θα προχωρήσουν οι σχεδιασμένες και αποφασισμένες επιτόπιες προσλήψεις τόσο στην υπηρεσία δόμησης όσο και στους άλλους κρίσιμους τομείς της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αλλά και στα σώματα ασφαλείας, έτσι ώστε η διεκπεραίωση και η προώθηση των τοπικών υποθέσεων να διενεργείται γρήγορα και αποτελεσματικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: