ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Είκοσι άρθρα του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη (19ο)


Το Istologio G. Mosxou στην προσπάθειά του να ρίξει φως στην πρόσφατη 20ετία που αποτελεί τυπικό δείγμα μίας εποχής ισχυρών αναταράξεων στο πολιτικό σύστημα, άρχισε από την 25 Ιουνίου την αναδημοσίευση είκοσι άρθρων του Τριαντάφυλλου Μασμανίδη, με την άδεια του συγγραφέα.


Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονταν να διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Και οι εργασίες θα  ολοκληρώνονταν στις 16 Οκτωβρίου. Είναι τότε που Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 93,54%

Οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ εντείνονται ενόψει Συνεδρίου κι ενώ το προσφυγικό έχει φουντώσει και στην πλευρά της Αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα την ΝΔ, δυναμώνουν την αντιπολιτευτική πολιτική τους, ελπίζοντας σε πτώση της  κυβέρνησης, που για πρώτη φορά που κυβερνά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας.
«Παγκόσμιο θέμα έχει γίνει το προσφυγικό, πολεμικά πλοία πάνε και έρχονται στο Αιγαίο, η Μεσόγειος φλέγεται και όμως, αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια οι παρενέργειες του πολέμου στην περιοχή μας.
Στην Ελλάδα μπορεί ακόμα, ο τουρίστας να έρθει για διακοπές» γράφει ο Τρ. Μασμανίδης την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στην εφημ. ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Και σχολιάζει:
«Σε τέτοιο περιβάλλον κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, περικυκλωμένοι από τα διεθνή προβλήματα, περικυκλωμένοι από τους δανειστές και τα χρέη που άφησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, περικυκλωμένοι από τη σκληρή καθημερινότητα».
Ειρήσθω εν παρόδω, εκ μέρους του Istologiou G. Mosxou,  να υπενθυμίσω ότι ο ένας από τους φωνασκούντες για την κακή οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης των... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ(!) είναι το ΠΑΣΟΚ, που αποχαιρέτησε την εξουσία αφήνοντάς μας «καρφί» κοινώς «μπήξιμο», απλά απλούστατα για να το κατανοήσουμε, οικονομικό χρέος 220 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια κομματικά, για την αποφυγή του οποίου έχει αλλάξει τέσσερις φορές ΑΦΜ  και κανείς από το αρχονταρίκι του δεν έχει αναλάβει να το ξεπληρώσει, καθ' ότι κυκλοφορούν «καβούρια» στις τσέπες τους.
Ο έτερος από τους διαμαρτυρόμενους για την... άχρηστη κυβέρνηση είναι το αρχονταρίκι της ΝΔ, που αφού έμπηξε το ελληνικό δημόσιο με καμιά 200ριά εκατομμύρια ευρώ δάνεια για το κόμμα, όταν τους έβαλε «χέρι» η σημερινή Κυβέρνηση, διότι πρέπει να ξεπληρώσουν το χρέος τους (σ.σ.: πωπώ τι προσβολή τόλμησαν οι άπλυτοι κατά των... νοικοκυραίων, των... άξιων των... αρίστων) σήκωσαν ζορμπαλίκι γιατί αυτοί από καταγωγής δεν έχουν μάθει να ξεπληρώνουν τα χρέη τους. 
Δείτε τα χρέη στον «Κήρυκα Χανίων» του Κούλη, δείτε αυτά που έμπηξε η ΝΔ φεύγοντας από το προηγούμενο κτίριο, που χρησιμοποιούσε κλπ. Και ελπίζοντας να έρθουν πάλι στο κουμάντο της χώρας ξερογλείφονται  και στριγγλίζουν. Κι όσο πλησιάζει η 21η Αυγούστου που βγαίνουμε από τις μνημονιακές υποχρεώσεις βουρλίζονται. Σου λένε, τώρα που δεν έχουμε να τους πιέζουμε θα αρχίσουν να εφαρμόζουν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να μοιράζουν παροχές, να μην κόβουν συντάξεις, όπως κάναμε εμείς 12 φορές, θα επαναφέρουν πλήρως τις ΣΣΕ και θα ανεβάσουν  την κατώτερη τιμή του βασικού μεροκάματου, θα μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ κι όπως έγγραψε ο Αλεξανδρινός ποιητής, «τώρα που έφυγαν οι Βάρβαροι, τι κάνουμε;».
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο άρθρο του Τριαντ. Μασμανίδη.



«Για  τα  τρέχοντα...»
Του Τριαντ. Ιορδ. Μασμανίδη
19ο
Όχι δεν έχει ξαναγίνει!
Δηλαδή , οι γνωστοί “Νταβατζήδες” της διαπλοκής με τα “κανάλια” που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, ακόμα και τώρα, να βγάζουν  κραυγές θράσους, ψευτιάς και μίσους κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Αλλά αυτές  οι κραυγές  δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον επιθανάτιο ρόγχο τους, γιατί το τέλος πλησιάζει.
Πόσοι  Έλληνες και Ελληνίδες βλέπουν ειδήσεις στα ιδιωτικά κανάλια; Πόσοι αντέχουν ακόμα;
Αν ήταν αλήθεια όλα όσα λέγονται από τα ‘’κανάλια” και με τον τρόπο που λέγονται, κατά της κυβέρνησης και τα πίστευε ο Λαός θα έπρεπε να είχε γίνει στην Ελλάδα δεξιά επανάσταση, επανάσταση του κεφαλαίου!
Όμως ποτέ δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Η άρχουσα τάξη της χώρας μας δεν είναι πατριωτική, είναι για πάρτη της.
 Γι αυτό ο Λαός της γύρισε την πλάτη. Τον απασχολούν τα πραγματικά του προβλήματα, η φτώχεια και ο πόλεμος.
Παγκόσμιο θέμα έχει γίνει το προσφυγικό, πολεμικά πλοία πάνε και έρχονται στο Αιγαίο, η Μεσόγειος φλέγεται και όμως, αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια οι παρενέργειες του πολέμου στην περιοχή μας.
Στην Ελλάδα μπορεί ακόμα, ο τουρίστας να έρθει για διακοπές.
Σε τέτοιο περιβάλλον κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ περικυκλωμένοι από τα διεθνή προβλήματα, περικυκλωμένοι από τους δανειστές και τα χρέη που άφησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, περικυκλωμένοι από τη σκληρή καθημερινότητα.
Θα 'λεγε κάποιος:  «Τι θέλανε και μπλέκανε,  δεν καθόσανται στους αγώνες τους και να βγάλουν οι “ποντικοί”  το φίδι από την τρύπα».
Μα μπορεί ένας “ ποντικός” που ξεψυχά να κάνει ένα τέτοιο κατόρθωμα;
Η Αριστερά θα χτίσει την Ελλάδα της νέας εποχής, αυτό θέλησε η “Μοίρα”, αυτήν διάλεξε ο Λαός  γιατί αυτή είναι η τελευταία του ελπίδα.
Μήπως όμως ο Λαός από την μακρόχρονη λιτότητα και τις απογοητεύσεις έχει περάσει στο στάδιο της “νιρβάνας” και μοιρολατρικά περιμένει να λυθούν όλα τα προβλήματα με το μαγικό ραβδάκι του Τσίπρα;
Που είναι η ανασυγκρότηση του απαξιωμένου Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος; (Μήπως περιμένουμε το κεφάλαιο να μας λυπηθεί;) Ποια είναι η μαζικότητα και η δράση των Αγροτικών Συλλόγων; Τι γίνεται στους Συνεταιρισμούς; Που  βρίσκονται οι νέοι Συνεταιριστές;
Κακά τα ψέματα, χωρίς συλλογικότητες, χωρίς συμμετοχή και δράση, χωρίς προσανατολισμό και στόχους δεν μπορούμε να πάμε πολύ μακριά.
«’Οτι δεν μπορείς να κάνεις μόνος προσπάθησε να το κάνεις μαζί με άλλους».
Για όλα τα παραπάνω και για το λόγο πως η Αριστερά είναι κυβέρνηση για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποκτά εξαιρετική σημασία και αξία.
Είναι μια ευκαιρία για τους Αριστερούς και τις Αριστερές να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα των μελών του (οι τάσεις μας τελείωσαν) να γίνει και κόμμα εξουσίας.
* Με οργανώσεις ζωντανές και μαζικές με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.
* Με τίμια και ικανά στελέχη που έχουν μοναδικό τους μέλημα το θετικό αποτέλεσμα.
*Με πολιτικές επεξεργασίες και προγραμματικούς στόχους που θα υπηρετούν πρώτα απ’ όλα τους τραυματισμένους της 6χρονης δοκιμασίας.
Εκεί βέβαια που πρέπει να πέσει περισσότερο  Φως στο 2Ο Συνέδριο είναι το ζήτημα των συμμαχιών.
Με βλέμμα προς το μέλλον το κόμμα να ασχοληθεί στα σοβαρά με τις γειτονικές του πολιτικές δυνάμεις, να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες.
Μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους Αριστερούς, τους Προοδευτικούς και Δημοκράτες ας γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 (Εφ. “Τα Γεγονότα”)                                                   Σεπτέμβρης  2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: