ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Οποιανού ο πισινός είναι τρύπιος, να βγει στο ικάντι!

Μαζί ζωή, μαζί και στο θάνατο από φωτιά!
Ακούστηκε και αυτό. Για τις φωτιές φταίει η ύπαρξη βωξίτη στο υπέδαφός μας. Ότι εκεί που υπάρχουν βωξίτες μπήκαν οι φωτιές. Πάντως πριν πάρουμε οποιαδήποτε θέση για το ζήτημα, που δεν είναι απλώς φήμη, να πούμε ότι υπάρχει μία βάση κατά βάθος.

H Ανώνυμη Μεταλλευτική Εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε (Όμιλος Μυτιληναίου), πέρυσι  στο αίτημά της για έρευνα σε έκταση 50.000 στρ. στα Γεράνεια Ορη, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη βωξίτη, με ομόφωνη αρνητική απόφασή του το Περιφερειακό Συμβουλίου Αττικής είπε όχι. Εδώ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση.
http://www.amna.gr/ota/article/199318/Arnitiki-apofasi-Perifereiakou-Sumbouliou-Attikis-gia-exoruxi-boxiti-sta-Geraneia-Ori-


Και αυτό για να μην μας παραμυθιάσουν οι διάφοροι Πατούληδες και ΝουΔούληδες, που ζητώντας παραίτηση υπουργού στην ουσία ζητούν να εξιλεωθούν από τις αμαρτίες τους. Διότι όταν κλείνεις το ρέμα Σαπφούς, που περνάει μέσα από την πόλη σου, σε τρεις μεριές φτιάχνοντας γκαράζ για να βολέψεις τους δημότες  σου, γινόμενος εγκληματίας κατά του Περιβάλλοντος και της ζωής τους και όταν παρουσιάζεις λειψή μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος, από την οποία λείπουν βασικά στοιχεία, όπως πρόβλεψη για υδρευτικό δίκτυο, έλλειψη πρόβλεψης για οπλισμό του μπετόν για τις κατασκευές κ.α. 

Και όταν ζητάς 6,3 εκ γι αυτά και σου προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής 10,6 εκ. ευρώ, ε, τότε δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι. Πολύ περισσότερο που εδώ και 17 μήνες δεν έχεις  δεν έχεις ολοκληρώσει τις μελέτες, ώστε να τις αποστείλεις για έγκριση και να πάρεις την χρηματοδότηση κύριε Γ. Πατούλη της ΝΔ και της ΚΕΔΕ.

Αλλά στην Ελλαδα, είχανε μάθει οι δήμαρχοι, να πηγαίνουν στον κολλητό τους υπουργό, να του ζητούν «δώσε μου λεφτά να κάνω το έργο, όπως εγώ γουστάρω, αλλιώς δεν σε ψηφίζω. Αυτά όμως τελείωσαν, διότι να που οδηγηθήκαμε.

Στις περιοχές που κάηκαν οι αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν δρόμους τυφλούς και στενούς, ώστε να μην περνάει πυροσβεστικό όχημα. Ρέματα μπαζωμένα, ακτές μαντρωμένες και αυθαίρετα χτίσματα φυτεμένα στο δάσος, χωρίς άδεια, χωρίς οικοδομική μελέτη,    χωρίς πρόβλεψη σε περίπτωση ανάγκης.

Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Ρακιντζής Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης, που πάλαιψε επί 20ετία και όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, προσπάθησε να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα στο Σχοινιά! Τον Αύγουστο του 2014, η Βουλή αποφάσισε αναστολή κατεδάφισης των αυθαιρέτων. Ποιος ήταν κυβέρνηση; Η ΝΔ με τον ΠΑΣΟΚ. Ποιοι βγήκαν στα κεραμίδια σήμερα;  Ο Κούλης και η Φώφη. Α, ξέχασα, τους ακολούθησε και ο Κουτσούμπας, που η πρώην ΓΓ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, έκανε περιοδεία στο Μάτι, όταν παρολίγο να την εγκλωβίσει η φωτιά, ο οδηγός της βρήκε μια διέξοδο σε ένα στενό και γλύτωσε! Μα αφού εκεί μένει η κυρα Αλέκα, δεν θα γνώριζε το στενό ο οδηγός της; Ναι, αλλά η ίδια δεν έβλεπε καθημερινά τις παρανομίες που οδήγησαν στον όλεθρο; Γιατί δεν έφερε το θέμα στη  Βουλή; 

Από κοντά και ο κ. Θεοδωράκης, στο ίδιο μήκος κύματος, για να μην κατηγορηθεί πως ολιγωρεί υπέρ της κυβέρνησης!

Όμως όλοι ο παραπάνω δεν ακούστηκαν να λένε τι προτείνουν στον Πάνο Καμμένο που χθες στη διάρκεια της συζήτησης του με τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών τους πρότεινε: Δώστε ένα μέτρο από την περιουσία σας να ανοίξουν οι δρόμοι!

Και ενώ είναι γνωστό ότι στο Μάτι το 80% των κτισμάτων είναι αυθαίρετα, να δούμε τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν οι αυθαιρετίες στο Δημόσιο, που θα τους ζητήσει οικοδομικές άδειες, συμβόλαια, σχέδια μηχανικού κ.α. Και κυρίως τι θα πουν στη Βουλή αυτοί που υπέθαλψαν την παρανομία; 

Διότι σε αυτήν καταστροφή, δεν είναι μόνον ότι ο κρατικός μηχανισμός με όλα τα ζαβά του λειτούργησε έγκαιρα και όσο γινόταν πιο αποτελεσματικά, παρέχοντας στήριξη στους πληγέντες, που σε παλαιότερες παρόμοιες καταστάσεις δεν είχαμε δει,  είναι ότι τώρα από την πρώτη στιγμή μπήκε εισαγγελέας στην υπόθεση.

Όλα στη φόρα λοιπόν και όποιος φέρει ευθύνη ας την αναλάβει. Όχι Διαπαραταξιακή Επιτροπή της Βουλής  για να μην βγαίνει νόημα, αλλά ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και όποιου ο πισινός είναι τρύπιος, να βγει στο ικάντι, για να γνωρίζουμε κι εμείς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Ρακιντζής για τα αυθαίρετα: Η Βουλή το 2014 ψήφισε να μην κατεδαφιστούν




Δεν υπάρχουν σχόλια: