ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τραγωδίας

Για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Αττική κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε αυτήν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι «οι νεκροί συμπολίτες μας από τις φονικές πυρκαγιές είναι δεκάδες και η καταστροφή των περιουσιών και του περιβάλλοντος εκτεταμένη».


Και επισημαίνει ότι «ο αρμόδιος Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως ενεργοποιήθηκε άμεσα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, συνοδευόμενος από παροχή αεροσκαφών και πυροσβεστών» και πως «πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα».

Με αυτό το δεδομένο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κομισιόν να μάθει με ποια μέτρα θα κάνει πράξη την αλληλεγγύη μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας, και με ποιο τρόπο σκοπεύει να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος RESCuE, ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να μπορεί να καλύπτεται από ίδιους, επιχειρησιακούς πόρους της ΕΕ.

Οικονομική ενίσχυση για την αγορά στο μέλλον πυροσβεστικών αεροσκαφών

Οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας για την αγορά στο μέλλον πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά και για την επούλωση των πληγών απο τις τελευταίες μεγάλες και ολέθριες πυρκαγιές, κυρίως στην Ανατολική Αττική, προανήγγειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε για την τραγωδία απο τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθεί δίπλα στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για τους δεκάδες νεκρούς απο την πυρκαγιά, και συνέχισε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα στην επούλωση των πληγών. Η ΕΕ, διά της παρουσίας μου εδώ, επιδεικνύει χειροπιαστή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη είναι να δει πρακτικά πώς θα βοηθήσει η ΕΕ. Θα είναι έτοιμη να βοηθήσει αν χρειαστεί μέσα απο τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει και στην επούλωση των πληγών».

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση την επόμενη μέρα της καταστροφής, ο Ευρωπαίος Επίτροπος διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει απο διάφορα ταμεία, αλλά είναι θέμα χειρισμού της ελληνικής κυβέρνησης σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μήνυμα αλληλεγγύης, από το Ηνωμένο Βασίλειο

Μήνυμα αλληλεγγύης, ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται δίπλα στον λαό της Ελλάδας καθώς αναρρώνει από τα τρομερά αυτά γεγονότα», στέλνει η Τερέζα Μέι με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επισημαίνει πως η απώλεια ανθρώπινων ζωών και η καταστροφή στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τραγική και δηλώνει την ετοιμότητα της χώρας της να παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη μπορεί.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται δίπλα στον λαό της Ελλάδας, καθώς αναρρώνει από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε» έγραψε στο twitter η Τ.Μέι.

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης από την ευρωομάδα της Αριστεράς

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα απηύθυνε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπι Τσίμερ, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αλέξη Τσίπρα, αναφροικά με τις φονικές πυρκαγιές.

Η Γκ.Τσίμερ τονίζει στην επιστολή της πως «έχουμε καλέσει για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενεργοποίηση μηχανισμών υποστήριξης για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι καταστροφές».

Επίσης η ίδια δήλωσε ότι «η ευρωομάδα της Αριστεράς στέκεται αλληλέγγυα στον ελληνικό λαό» και πως «οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: