ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σήμερον 20 Ιουλίου εορτή ανάληψης του Προφήτου... Κούλη


Ο Μητσοτός στα βουνά και στις σπηλιές σαν το προφήτη Ηλία και αυτή στη δεξίωση του Ερντογάν σαν τον προφήτη Ελιγιαχού (אליהו‎)!


Κατά την παράδοση ο βασιλιάς Αχαάβ, κατά τη βασιλεία του οποίου έζησε ο Προφήτης Ηλίας, καταδίωξε την πατρώα θρησκεία. Ο Προφήτης Ηλίας ήταν πιστός στο Θεό, και μάλιστα έδειχνε τέτοιο ζήλο, που θανάτωσε και όλους τους ιερείς του Βάαλ, (όχι, θα του γλίτωναν κι όλας και άπιστοι και ζωντανοί, δεν γινόταν) χωρίς να δείξει έλεος, γι΄αυτό και η γυναίκα του Αχαάβ, η Ιεζάβελ, ήθελε να τον σκοτώσει. 

Μάρκα ο Ηλίας, ο Προφήτης, επειδή φοβήθηκε την Ιεζάβελ, λάκησε, χωρίς όνον, με τα πόδια μέσα στην έρημο τον έψησε η άμμος από το Κάρμηλο όρος και έφτασε μέχρι το όρος Χωρήβ στη χερσόνησο του Σινά. Εκεί κρύφτηκε σε ένα σπήλαιο. Και έτσι γλίτωσε την οργή της κυρα Ιζαμπέλας. 

Ε, αυτό ακολουθεί και ο σημερινός προφήτης Κούλης ο Μητσοτός, για να γλιτώσει από τον Αντώναρο, την Παπακώστα και όσους άλλους από το κόμμα του προσπάθησε να θανατώσει πολιτικά!

Κατά την Βικιπαίδεια «Ο Ηλίας ο Λαγγαδινός  (όχι αυτός που είχε το ουζερί στο Μαρκάτο της Πάτρας και τώρα το έχει ο ανηψιός μου ο Δημήτρης) ήταν Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σάβωκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ. Μεγάλη η χάρη του. 

Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά (όχι που λέγατε ότι εμείς δεν γνωρίζουμε από πλαστοπροσωπίες) του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎),  το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο ων». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο. (6:85· 37:123-132)».

Έλα να δεις  φίλε μου και πέσε μου μετά, ότι δεν έχουμε κοινά σημεία με το Κοράνι του Ερντογάν! Εμ, γι αυτό πήγε και η Ντόρα στην ανάρρηση του Σουλτάνο στον θρόνο. Έλα ντε, για την αδελφή του Κούλη ο λόγος. 

Αυτός στα βουνά και στις σπηλιές σαν το προφήτη Ηλία και αυτή στη δεξίωση του Ερντογάν σαν τον προφήτη Ελιγιαχού (אליהו‎)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: