ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Συμφώνησαν Υπ. Παιδείας και Εκκλησία για περιουσία κα.

Σε κλίμα «αγαστής συνεργασίας», όπως δήλωσαν οι συμμετέχοντες μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των επιτροπών Πολιτείας και Εκκλησίας στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας.


Παράλληλα, στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και των κοιμητηριακών ναών. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε ότι σε όλα τα θέματα υπήρξε θετική κατάληξη, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά παραγωγική συνεδρίαση».

Ως προς την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ο Κ.Γαβρόγλου, σημείωσε πως υπήρξε αναλυτική ενημέρωση ως προς την πρόοδο των εργασιών καταγραφής όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Κρήτης.

Στο ζήτημα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης συμφωνήθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα ποιοτικής και ουσιαστικής κατάρτισης των ιερέων για την κάλυψη του οποίου Εκκλησία και Πολιτεία έχουν συμφωνήσει στη θέσπιση νέων θεσμών που θα βγουν σε διαβούλευση το Σεπτέμβριο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλ.Γεροβασίλη και ο υπουργός Εργασίας Τ.Πετρόπουλος συζητήθηκε το θέμα των κοιμητηριακών ναών.

Η Εκκλησία έκανε αποδεκτή πρόταση της Πολιτείας να υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους δήμους για την επίλυση των εκκρεμοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: