ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά

Είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά, στον Δήμο Ραφήνας, ξεκαθάρισε η περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας Γιάννα Τσούπρα μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Για την εκκένωση του κάθε Δήμου, αρμόδιος είναι ο Δήμος και το σχέδιο των Δήμων, η Περιφέρεια Αττικής έχει 66 Δήμους, δεν προβλέπεται να έχει σχέδια εκκένωσης για τους Δήμους. 


Η Αυτοδιοίκηση είναι ακριβώς αυτό, αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ελέγξει ο ένας τον άλλον. Η Περιφέρεια λοιπόν δεν θα μπορούσε με τίποτα να πάει στον κάθε Δήμο και να κάνει εκκένωση. Απαγορεύεται, δεν μπορεί. Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική που παίρνει την απόφαση και ενημερώνει τους Δήμους για την εκκένωση», τόνισε η κ. Τσούπρα.

Στην περίπτωση του Νέου Βουτζά, «ήμουν τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος επιτόπου, ήρθε ο κ. Σιώνης και είπε μπροστά μας «ποιου είναι η περιοχή;». Ο Δήμαρχος είπε «είναι δικιά μου» η περιοχή,  και η απάντηση ήταν «από την στιγμή που είναι δικιά σου η περιοχή, απομάκρυνε τον κόσμο». Και του λέω «ναι Δήμαρχε, πρέπει να φύγει ο κόσμος». Αυτό ειπώθηκε, αυτό έγινε, στον Δήμο της Ραφήνας, στο Νέο Βουτζά, στην φωτιά πάνω», όπως ανέφερε.

Νωρίτερα, η ίδια είπε ότι «όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όταν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, το να κάνουμε καταγραφή στα μηχανήματα π.χ. είναι δευτερεύον. Πρέπει πρώτα να βρεθούν οι αγνοούμενοί μας, να λήξει αυτός ο δύσκολος κατάλογος. Από κει και πέρα θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα».

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την κατάσταση με τα θύματα

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την κατάσταση με τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές, σύμφωναν με το ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, προσθέτοντας ότι έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε αρκετά θύματα και φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απανθρακώθηκαν ή πνίγηκαν.

«Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Οι σοροί είναι γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει» επισήμανε ο ίδιος.

Επιπροσθέτως, σημείωσε, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας τόνισε ότι στη διαδικασία συμμετέχει όλη η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών - Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη βοήθεια από άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είναι μια μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες και η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια θανάτου που τις περισσότερες φορές είναι προφανή» τόνισε ο κ.Καλόγρηας.

Πρωτόγνωρος ήταν για το Λιμενικό ο πρωταγωνιστικός ρόλος

Πρωτόγνωρος ήταν για το Λιμενικό ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε απεγκλωβισμό ανθρώπων από πυρκαγιά, πέραν του σκάφους στη Ραφήνα εστάλησαν από Λαύριο, Σύρο, Τήνο, Πειραιά, συνολικά 14 σκάφη συν την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, που μαζί με αλιευτικά και μικρές βάρκες ιδιωτών μετέφεραν όλους στην ακτή, είπε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο.

Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται η επανηλεκτροδότηση

Μέχρι σήμερα το βράδυ αναμένεται η επανηλεκτροδότηση σημαντικού αριθμού σπιτιών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ εντός των προσεχών τριών ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις βασικές εγκαταστάσεις του δικτύου με αποτέλεσμα την ηλεκτροδότηση του μεγαλύτερου μέρους των καταναλωτών, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ακίνητα που έχουν υποστεί ζημιές στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα ηλεκτροδοτηθούν μετά την αποκατάστασή τους και ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπου αυτό είναι εφικτό.

Στην περιοχή της Κινέτας έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών με αναμενόμενη πλήρη αποκατάσταση έως αύριο.

Συμπαρίσταται η Πακιστανική Κοινότητα στη χώρα μας

Την έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Μέγαρα (Κινέτα), εξέφρασε η Πακιστανική Κοινότητα στη χώρα μας.

Όπως είχε πράξει και στις πλημμύρες στη Μάνδρα, δήλωσε έτοιμη να συμβάλει στην αποκατάσταση ζημιών σε οικίες, με 100-150 άτομα, όπως είπε ο πρόεδρός της, ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: