ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας - Λαγκάρντ: Έγκαιρη ολοκλήρωση αξιολόγησης


Το ελληνικό πρόγραμμα κλείνει ως τις 20 Αυγούστου 2018
 
Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει τώρα μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις του με την Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τη συνάντηση τους, διάρκειας περίπου μιας ώρας, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.


Από τις δηλώσεις των δύο πλευρών και τη συνάντηση που είχε προηγηθεί, προκύπτει η κοινή αποδοχή ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, καθώς επίσης και η συμφωνία όλων για σύντομη και έγκαιρη ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης. Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι η εφαρμογή και της συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους είναι ουσιαστικής σημασίας για τη στήριξη της Ελλάδας, για να στηριχθεί η επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι συμφώνησαν με την κ. Λαγκάρντ ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα, το συντομότερο δυνατό, η γ' αξιολόγηση. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι «όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε καθυστερήσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό γινόταν γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των θεσμών». «Αλλά», τόνισε, «τώρα είμαι ευτυχής που πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτές τις διαφωνίες και όλοι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν». Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις σημαντικές συζητήσεις για το χρέος το ΔΝΤ θα παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο.

 
Το ελληνικό πρόγραμμα κλείνει ως τις 20 Αυγούστου 2018

Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του ESM και να ανακτήσει σταδιακά την πρόσβασή της στις αγορές με λογικά επιτόκια, εκφράζουν παράγοντες των Βρυξελλών, ενόψει της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Σημείο κλειδί για να κλείσει με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα ως τις 20 Αυγούστου 2018, είναι όπως εξηγούσαν οι ίδιοι παράγοντες, η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα πρέπει να επικυρωθεί η συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια, και η επόμενη εκταμίευση να αποδεσμευθεί ως τον Φεβρουάριο.

Ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντική η «έγκαιρη» ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, είναι για να υπάρξει αρκετό διάστημα για την προετοιμασία της «τελικής αξιολόγησης» που θα είναι μια «πολιτική-συνολική συμφωνία» για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και το τι θα ακολουθήσει μετά το πρόγραμμα. Για τις Βρυξέλλες, η «τελική συμφωνία» θα ήταν ιδανικό να επιτευχθεί γύρω στον Ιούνιο, καθώς τα δάνεια από το πρόγραμμα του ESM είναι διαθέσιμα ως τις 20 Αυγούστου.


(Με στοιχεία από avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: