ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Από 1η Νοέμβρη βγαίνουν από την απομόνωση

Μας ενδιέφερε κυρίως η σύνδεσή μας με την Πάτρα γιατί τα άλλα δύο λιμάνια που εξυπηρετούν τα νησιά δεν έχουν υπηρεσίες και υποδομές, ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Θεοπεφτάτου. (Στιγμιότυπο από την συνάντηση με Κουρουμπλή, στο μέσον)
 Επιτυχής ήταν η προσπάθεια για επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Σάμη - Ιθάκη - Πάτρα

Μετά από την παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι συνεργάτες του ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που είχαν αρχικά παρουσιαστεί κι έτσι από την 1η Νοεμβρίου μπορούν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των πλοίων τα οποία προγραμματίζονται σε καθημερινή βάση, καθώς επιτυχής ήταν τελικά η προσπάθεια για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Σάμη - Ιθάκη - Πάτρα.  

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς κάτοικοι των οποίων ένιωθαν απομονωμένοι καθώς το ταξίδι προς την Πάτρα ήταν πραγματική «Οδύσσεια».

Την ικανοποίησή της για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη εξέφρασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλληνίας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο.

«Όπως γνωρίζετε η Κεφαλονιά εξυπηρετείται με τη γραμμή Κυλλήνη-Πόρος και με το Αστακός-Ιθάκη το άλλο νησί. Για εμάς όμως η Πάτρα είναι το διοικητικό κέντρο που θα πάμε για λόγους ασθενείας, υπηρεσιών κι εμπορίου. Αυτή η γραμμή τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε αποσπασματικά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα αυτή η γραμμή μπαίνει όλο τον χρόνο. Θα υπάρξουν πιθανώς δυσκολίες κτλ. αλλά επιτέλους μπαίνει και γι’ αυτό το λόγο είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Η 5ετία εξασφαλίζεται τον Μάρτη, δεν μπορούσε από τώρα. Κάθε Μάρτιο γίνεται προκήρυξη από το Υπουργείο, προκειμένου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους οι εταιρείες.

Συνέβαλαν και οι δύο εταιρείες, υποχώρησαν και οι δύο σε μικρά σημεία γιατί πολλές φορές τα μικρά σημεία έχουν την σημασία τους. Ήταν για το καλό του τόπου μας να βρεθεί αυτή η λύση. Μας ενδιέφερε κυρίως η σύνδεσή μας με την Πάτρα γιατί τα άλλα δύο λιμάνια που εξυπηρετούν τα νησιά δεν έχουν υπηρεσίες και υποδομές.

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τα νησιά μας είναι πολύ βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Εμείς φέτος και πέρυσι είχαμε μεγάλη αύξηση τουριστικού ρεύματος και γενικά τα Ιόνια. Νομίζω ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα συμβάλει άμεσα, στην περαιτέρω ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Θεοπεφτάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: