ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οδοιπορικό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα




Σε μονάδες  της Αιτωλοακαρνανίας που αξιοποίησαν  τον επενδυτικό νόμο

Ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα και ένα εργοστάσιο στην Αιτωλοακαρνανία που αξιοποίησαν τον επενδυτικό νόμο  και αναπτύχθηκαν περαιτέρω δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017.  
«Επισκεφθήκαμε δύο σημαντικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι πιστεύουμε τις δυνάμεις του τόπου μας. Συναντήσαμε επιχειρηματίες και στελέχη που τολμούν και επενδύουν σε περίοδο κρίσης, καταδεικνύοντας ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις αξιοποιούμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Η Αιτωλοακαρνανία έχει τη δική της δυναμική στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα.  Αυτές αναδεικνύουμε δείχνοντας τους δρόμους της ανάπτυξης. Επιπλέον ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε ως σταθερό μας προσανατολισμό την προέλκυση νέων επενδύσεων  και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».
Το οδοιπορικό ξεκίνησε από το ξενοδοχείο «Βουνάκι». Πρόκειται για  ένα σύγχρονο θέρετρο με παραδοσιακή ελληνική ατμόσφαιρα στην  Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, που διαθέτει έως και ιδιωτική μαρίνα.  Εκεί υλοποιήθηκε   επενδυτικό  σχέδιο ύψους   1.573.103,00 € για   τον εκσυγχρονισμό της  ξενοδοχειακής  μονάδας 4 αστέρων. Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις στον  κτιριολογικό και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό  των δωματίων,  του κεντρικού κτιρίου, ενώ αναπτύχθηκε κτίριο εξυπηρέτησης της ιδιωτικής μαρίνας. Προφέρει ιδανικό και ασφαλές καταφύγιο για σκάφη που συνδυάζουν εξορμήσεις σε Σκορπιό,  Μεγανήσι, Λευκάδα, Ιθάκη και Παξούς.  Στο πλαίσιο της επένδυσης, εγκαταστάθηκε επίσης  νέος εξοπλισμός μηχανοργάνωσης, τηλεπικοινωνιακού δορυφορικού εξοπλισμού, συστημάτων κλιματισμού θέρμανσης, ασφάλειας και πυροπροστασίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες διαμορφώσεις  στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας.  Μόνο για φέτος οι διανυκτερεύσεις στην ξενοδοχειακή μονάδα ανήλθαν σε 40.000. Χαρακτηριστικό είναι ότι και αυτήν την εποχή παρουσιάζει 100% πληρότητα.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το εργοστάσιο της γνώστης  εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Κεραμίδι Παναιτωλίου.  Πρόκειται για μια παραγωγική μονάδα που υλοποίησε επένδυση ύψους 1.825.000.000€, δημιουργώντας  15 νέες θέσεις εργασίας (δέκα επιπλέον, απ’ όσες προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό). Αντικείμενο της δραστηριότητας της μονάδας είναι η παραγωγή σιροπιών και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.  Από τις πιο γνωστές και διακεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, επέλεξε  να επεκταθεί στη Δυτική Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι του εργοστασίου ανέφεραν ότι στοχεύουν σε περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας, ενώ πρόσθεσαν ότι για την παραγωγή των προϊόντων της η εταιρεία  χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από την περιοχή.
Ωστόσο,  τα στελέχη της ΓΙΩΤΗΣ επεσήμαναν τα προβλήματα που εντοπίζονται στον επενδυτικό νόμο και σχολίασαν το φορολογικό καθεστώς της  Ελλάδας, που –όπως τόνισαν- επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. 
Γεγονός είναι πάντως ότι τα στελέχη και των δύο μονάδων αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στη  λειτουργία των σύγχρονων οδικών αξόνων, τονίζοντας ότι συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.
«Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι που στην Περιφέρειά μας έχουμε τέτοιες επενδύσεις. Στην περίπτωση της ξενοδοχειακής μονάδας επιβεβαιώνεται ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει μοναδικές ομορφιές, αρκεί να τις εξερευνήσει  κανείς.  Μάλιστα διαθέτει  δυνατότητες για τουρισμό υψηλού επιπέδου» σχολίασε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Στον  τομέα της μεταποίησης, που είναι και το πιο δυναμικό κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που ευημερούν, αναπτύσσονται στην περιοχή μας και διαρκώς κερδίζουν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς». 
Στο οδοιπορικό του στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας  Κώστας Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος  (Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας)  Γεώργιος Τσόγκας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο  Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: