ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Φοίβος Καρακίτσος: «Η αρχή της αντίθεσης...»

Το βιβλιοπωλείο Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, πίσω από την πλατεία Γεωργίου) και οι εκδόσεις «Καστανιώτης» παρουσιάζουν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 19:00 το νέο βιβλίο του Φοίβου Καρακίτσου με τίτλο «Η αρχή της αντίθεσης-Γιατί η θέληση για δύναμη».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΘΗΝΑ» του Patras Palace Hotel (Λεωφόρος Όθωνος και Αμαλίας).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:


Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος ΔΣ «APSON Εταιρκή Κοινωνική Ευθύνη»
-Μαρία Κοσσυφίδου, εκπαιδευτικός
Και ο συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Αυτό που συμβαίνει περιλαμβάνει και το ενέργημα και το σκοπό. Η ύπαρξή μας γεμίζει από τη διάθεση της πρωτιάς, από τη διάθεση της δύναμης και της υπεροχής, στη σφαίρα της καθημερινότητας, της οικογένειας, της εργασίας, της πολιτικής. 


Γιατί ο άνθρωπος όμως κατακλύζεται από αυτή τη θέληση και την ορμή; Γιατί η θέληση για τη δύναμη; Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η εξήγηση των κινήτρων και της βούλησης, των λόγων και των μορφών που οδηγούν στις σχέσεις αντανάκλασης με τις ανάγκες και τα πάθη, με τις επιθυμίες και τις ικανοποιήσεις του αιώνια εφικτού. 

Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να ενεργεί, να πράττει, να νικά. Με ποιες κρίσεις όμως, με ποιους γιγαντισμούς και ποιες μικρότητες απόστασης και εγγύτητας χτίζει τις καταλυτικές μορφές της θέασης, στη χρησιμότητα αυτού του πεπρωμένου; Ποια είναι η αρχή και ποιο το τέλος; Αυτό είναι που μένει να ειπωθεί. 

Η αρχή της αντίθεσης, η αρχή της κίνησης από μια θέση σε μια νέα θέση, και από εκεί έπειτα και πάλι σε μια καινούργια, διανοίγει όλο το πλάτος της σχέσης των φυσικών με τα ανθρώπινα και επιβεβαιώνει στην ισχύ του μετανόμου της την πίστη πως όλα ενώνονται σε ένα. Καθώς κοιτάζεις το μηδέν στα μάτια όμως, η ερώτηση και η απάντηση παραμένουν. Θέλω τη δύναμη, ναι, αλλά γιατί τη θέλω;

Λίγα λόγια για τον Φοίβο Καρακίτσο


Ο Φοίβος Καρακίτσος γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1974. Παράλληλα με τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων και την οικονομία, μελέτησε Ίωνες φυσικούς, επιστήμες του ανθρώπου και θρησκειολογία. Από το 2001 έως και το 2015 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο επιχειρήσεων της οικογένειάς του. Από το 2004 έως και το 2006 υπήρξε σύμβουλος ανάπτυξης για την Ελλάδα σε μεγάλο ιταλικό όμιλο του λιανεμπορίου. Το 2015 και για περίπου δύο χρόνια έζησε στην Αθήνα ως εμπορικός διευθυντής μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας ελληνικών συμφερόντων. Σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται ως επιχειρηματίας και ως σύμβουλος διοίκησης και επικοινωνίας άλλων επιχειρήσεων. 


Η συγγραφή ξεκίνησε νωρίς στη ζωή του, με δοκίμια και άρθρα φιλοσοφικού, κοινωνικού αλλά και οικονομικού χαρακτήρα. Η πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα έγινε το 2010 με την ποιητική ελεγεία Φως της ζωής μου (Το Δόντι, 2010), αφιερωμένη στη μνήμη του πρόωρα χαμένου μικρού του αδελφού, και συνέχισε με το βιβλίο που αποτελεί μελέτη θανάτου, τη Μεταφυσική κατοχή (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011). Είναι παντρεμένος με την Έλενα Λαζαρίδη και έχει δύο παιδιά, τον Νικόλα και την Ιόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: