ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο ανυπόληπτος για θέματα δημοσίου δηλώνει εγγυητής!


Θα καταργήσουμε τους νόμους για την Παιδεία, που έγιναν από τους Γαβρόγλου Μπαλτά και Φίλη, ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα του Συνεδρίου της Πάτρας, θέτοντας θεμέλιο λίθο για το ξεθεμελίωμα του Δημοσίου!


Σκωπτικός ο ΣΥΡΙΖΑ: Ευτυχώς, για την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός!


Παρόλο που πρόθεση του αρχηγού της ΝΔ είναι η κατάργηση του Νηπιαγωγείου και το πέρασμα των παιδιών σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα δεν δεσμεύτηκε από 2χρονη υποχρεωτική απασχόληση, αλλά ούτε και για 14χρονη συνολική υποχρεωτική σχολική εκπαίδευση, ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, δεν παρέλειψε να εκφράσει την διαφωνία του, κατ' αρχήν με το εκπαιδευτικό έργο της κυβέρνησης, που δήλωσε ευθαρσώς ότι θα το ακυρώσει, ώστε να μην υπάρξει συνέχεια στην λειτουργία του κράτους. 

Και με έμπεδο την Παιδεία  να προχωρήσει σε κατάργηση όλων των νόμων, βάσει των οποίων τοποθετήθηκαν στο δημόσιο εργαζόμενοι για την κάλυψη των αναγκών.
Με δύο φράσεις, όλα στους ιδιώτες, είναι ο σκοπός του εάν πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού, κάτι που αμφισβητεί, ακόμη και ο ανιψιός του Περιφερειάρχης  Κ. Μπακογιάννης, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα Συντακτών.  Όλα στους ιδιώτες, με κατάργηση του Δημοσίου, όπως πρεσβεύει η πλιατσικαδώρικη αντίληψη των νεογιάπηδων!     

"Tο σχολείο μας πρέπει να ξαναγίνει μία φυσική κυψέλη παραγωγής γνώσης και δημιουργίας, διότι θέλουμε πιο αυτόνομα και πιο δημιουργικά σχολεία με μεγαλύτερες δυνατότητες ελευθερίας στους εκπαιδευτικούς, στους διευθυντές και στους γονείς", είπε και με βάση αυτή τη γενικότητα, ξεφούρνισε το μυστικό:

Θα καταργήσουμε τους νόμους για την Παιδεία, που έγιναν από τους Γαβρόγλου Μπαλτά και Φίλη, ξεκαθάρισε!

«Απόλυτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η κατάργηση των εκτρωματικών νόμων Φίλη, Μπαλτά, Γαβρόγλου και η αντικατάστασή τους από ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα δίνει στα Πανεπιστήμια μεγαλύτερη αυτονομία, και ευελιξία να ρυθμίσουν τα του οίκου τους». 

Μέσα σε τέσσερις αράδες, ο μοσχαναθρεμμένος στα αμερικανικά ιδιωτικά πανεπιστήμια, αρχηγός της ΝΔ, εκδήλωσε την απέχθειά του, για το κρατικό σχολείο!
Και για να καθησυχάσει τους ανέργους νέους, τους εκμαύλισε, λέγοντας τα παρακάτω:
«Θα υπάρχει σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Και αυτό θα γίνει και με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία τόσο λυσσαλέα πολεμάει η σημερινή Κυβέρνηση, ακριβώς γιατί είναι ένας μηχανισμός ο οποίος συνδέει τις ανάγκες αγοράς εργασίας με τα ίδια τα Πανεπιστήμια» είπε, παραβλέποντας ότι έτσι παραδίδει τη γνώση στους επιχειρηματίες, χωρίς καμία δέσμευσή τους .

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε από το ζήτημα της αξιολόγησης, «η οποία δεν θα είναι τιμωρητική», ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας πως «κακώς κάποιοι προσπάθησαν να τη συνδέσουν με απολύσεις».
 
Και τούτα τα είπε ξεχνώντας ότι ο ίδιος ήταν που έβγαζε δεκαπέντε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στο πεζοδρόμιο, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της κυβέρνησης Σαμαρά!

Και ως πιο ανυπόληπτος για το ζήτημα αυτό, θέλησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως:
«Η αξιολόγηση είναι ένας μηχανισμός βελτίωσης και επιμόρφωσης για αυτούς που δεν αποδίδουν καλά και ένας μηχανισμός επιβράβευσης για τους αρίστους οι οποίοι σήμερα κρατάνε τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο όρθιο».

Πάνω στον οίστρο του για κατάληψη της εξουσίας και βλέποντας τους διεθνείς παράγοντες να αναδεικνύουν σε σημαντικό παίκτη της πολιτικής σκακιέρας τον μέγα αντίπαλό του, τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, υποπίπτει από λάθος σε λάθος και αυτά είναι που κάνουν να φουντώνει η εσωτερική αντίδραση στην ΝΔ για την άσκηση της προσωπικής πολιτικής του!


Οι εργασίες του προσυνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει για σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι, να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμα μα».

Στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «τα πράγματα χειροτέρεψαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αφού μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε θέματα οικονομίας, παιδείας, ασφάλειας, καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά.






ΣΥΡΙΖΑ: Ευτυχώς, για την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα

Για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του 2ου προσυνεδρίου της ΝΔ για την Παιδεία, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει: «Ευτυχώς, για την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, η απειλή ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ στην Παιδεία θα παραμείνει άλλο ένα όνειρο θερινής νυκτός του κ. Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στη ΝΔ απαξίωση και συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, υπογραμμίζοντας πως «η παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα των σχολείων και των πανεπιστημίων, η εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της Παιδείας, θα μείνουν στις σελίδες του προγράμματός του».

Αναφορικά με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ περί πάταξης της ανομίας, η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει ότι «οι πρόσφατες υποθέσεις και τα σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στα οποία εμπλέκονται στελέχη του κόμματός του, μιλάνε από μόνα τους» και καταλήγοντας τονίζει:

«Οι αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης αποτελούν την καλύτερη απάντηση στον αμετανόητα νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: