ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ο Πελετίδης επιμένει σε περιμετρική διέλευση του τρένου από το Ρίο


Η δημοτική αρχή της πόλης επιμένει στην πρότασή της για περιμετρική διέλευση και δεν αποδέχεται μετά το Ρίο οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής.
 
«Είναι αδιανόητο η Πάτρα, τόσα χρόνια να έχει μείνει ουραγός των εξελίξεων, με πρωθυπουργούς από την Πάτρα, με προέδρους της Δημοκρατίας, και ακόμα να μην έχουμε καταλήξει τι θέλουμε» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Γιάννης Τσιμπούκης, αναφορικά με την διέλευση του τρένου από την Πάτρα, ένα θέμα, που συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, με την δημοτική αρχή να εμμένει στην αρχική της θέση για περιφερειακή χάραξη.
 
«Είμαστε άξιοι της μοίρας μας . Στην 5ετία, που είναι δημοτική αρχή τι θέλει; Τίποτα. Σήμερα ζητάμε το ένα , αύριο το άλλο, δεν υπάρχει ένα διεκδικητικό πλαίσιο , το οποίο να έχει κατατεθεί πριν από χρόνια και να ξέρουμε τι θέλουμε. Πώς θα γίνει η ανάπτυξη της χώρας μας και της περιοχής μας;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιμπούκης.
 
Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έχει καταθέσει στους φορείς της πόλης δύο προτάσεις για τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα, στο τμήμα από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου. Στη μια περίπτωση η πρόταση του υπουργείου προβλέπει η γραμμή να περάσει με γέφυρα πάνω από την οδό Κανελλοπούλου, ενώ η δεύτερη πρόταση, που είναι ακριβότερη κατά 37 εκατ. ευρώ, προβλέπει την υπόγεια διέλευση της γραμμής από την Κανελλοπούλου. Και με τα δυο σενάρια εξασφαλίζεται η συνεχιζόμενη λειτουργία του Προαστιακού Πάτρας, καθώς έχει προβλεφθεί τεχνικά το πως θα γίνει αυτό ακόμα και κατά τη διάρκεια των έργων.  Στην χθεσινή συνεδρίαση του σώματος η παράταξη της ΡΑΠ ταυτιστήκαμε με την θέση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, δηλαδή υπογειοποίηση από την Κανελλοπούλου μέχρι τον Αγ. Ανδρέα.
 
«Όταν είχε περάσει η μελέτη των περιβαλλοντικών όρων του μισού Καστελόκαμπου είχαμε σταθεί θετικά στο κομμάτι, που βρίσκεται προς την μεριά του Ρίου. Ο Καστελόκαμπος παλιά έχει δυο μέρη (το ένα στην Πάτρα και το άλλο στο Ρίο). Πριν 10 με 12 χρόνια, που είχε ξεκινήσει η διαβούλευση με τους φορείς του δήμου, τότε το κομμάτι, που ανήκε στον πρώην Δήμο Ρίου ήταν θετικό με την διέλευση , γιατί μέχρι το Ρίο πήγαινε η υπογειοποίηση και σε αυτό το μικρό κομμάτι του Καστελόκαμπου υπήρχε μια μικρή ανάδυση. Αυτό είχε εγκριθεί και ξεκίνησε η κατασκευή του. Το άλλο όμως από τον Καστελόκαμπο μέχρι την Κανελλοπούλου, το οποίο ανήκε στο πρώην Δήμο της Πάτρας, σε αυτό πρέπει να δούμε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, πως είχε σταθεί τότε και η Νομαρχία Αχαΐας με την μελέτη περιβαλλοντικών όρων» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιμπούκης.
 
Από την άλλη οι κάτοικοι των περιοχών Ρίου, Καστελόκαμπου, Δαφνών,Μποζαϊτικων και Έξω Αγυιάς, σε ότι αφορά το θέμα της διέλευσης της επιφανειακής χάραξης του σύγχρονου σιδηρόδρομου από το αστικό κέντρο της Πάτρας, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το τρένο να χωρίσει στα δύο τις γειτονιές τους, διαφωνώντας κάθετα με τα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ, που τους εστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ ανέφερε ότι «πράγματι στον Καστελόκαμπο υψώνονται τείχη, είναι μια κατοικημένη περιοχή και οι άνθρωποι, που είναι κοντά στην γραμμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα», προσθέτοντας στην συνέχεια ότι θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να εξετάσει τι καλύτερο μπορεί να γίνει για τους κατοίκους της περιοχής.
 
Όπως φαίνεται όμως το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας έμεινε για ακόμα μια φορά μόνο σε τοποθετήσεις, με τον κ. Τσιμπούκη να δηλώνει ότι «περιμένει τον κ. υπουργό η δημοτική αρχή. Δυστυχώς δεν αναλαμβάνουμε μια πρωτοβουλία. Κακά τα ψέματα πρέπει να σπάσουμε και τα αυγά».
 
Εκτός των άλλων ένα θέμα, που απασχόλησε την συνεδρίαση του σώματος, ήταν και ο ακρωτηριασμός του 50χρονου υπαλλήλου στο τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου, που περιείχε ένας σάκος, που είχαν παραλάβει οι εργαζόμενοι από το Πρωτοδικείο της Πάτρας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γι’ αυτό το σοβαρό περιστατικό.
«Θα αργήσει να βγει το πόρισμα από ότι βλέπουμε, γιατί υπάρχουν ευθύνες και όταν υπάρχουν, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται. Άμα ήταν κάτι απλό θα είχαμε καταλήξει. Θα περιμένουμε και άλλες εβδομάδες από ότι πιστεύω» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης απαιτεί από τις αρμόδιες εμπλεκόμενες αρχές να γίνει άμεσα διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, «εδώ δεν έχουμε ένα απλό εργατικό ατύχημα. Από τύχη δεν είχαμε πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις στον εργάτη ή σε άλλους. Άρα απαιτούμε γρήγορη και έγκυρη διερεύνηση. Εννοείται το αυτονόητο, ότι δηλαδή στηρίζουμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε, τον εργαζόμενο και την οικογένειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: