ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Εκεί που η αυθαιρεσία προσβάλλει την ιστορική μνήμη

Αυθαίρετα που προσβάλλουν το χώρο ξεφυτρώνουν στο νησί του μαρτυρίου, όσο η πολιτεία δεν επαγρυπνεί, ώστε να πράξει το αυτονόητο. Να απομακρύνει τους ασυνείδητους. Αν δεν το πράξει σήμερα το Υπουργείο της αριστερής κυβέρνησης, ποιος άλλος θα το τολμήσει;




ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες που τράβηξε από την Μακρόνησο, η Πατρινοπούλα Τέση Μακρυγιάννη, από τον ΣΥΡΙΖΑ της Πάτρας




Σκουπίδια που ρυπαίνουν την ιστορική μνήμη.

Η αυθαιρεσία ζει και βασιλεύει στο νησί που κατέστη σύμβολο αντίστασης στη βαρβαρότητα, την οποία επέβαλαν οι αγγλοαμερικάνοι και η ελληνική δεξιά στα χρόνια του εμφυλίου. Ο λόγος για την Μακρόνησο, που με νόμο της αείμνηστης Μελίνας κυρήχθηκε μνημείο αντίστασης, που πρέπει να διατηρηθεί ανά τους αιώνες για να θυμίζει  πως από κεί πέρασαν εκατό χιλιάδες έλληνες πολίτες της αριστεράς και του ΚΚΕ, στα πέτρινα χρόνια του Εμφυλίου και αργότερα μετά τη λήξη του μέχρι το 1957. 

Μνημείο ανά τους αιώνες...
Που στάθηκαν όρθιοι, κρατούμενοι στο σύρμα ή στις σκηνές, στην περίφημη ΣΦΑ, στις αναμορφωτικές φυλακές του παιδεραστή  Σούλη, του Σκαλούμπακα, του μονόφθαλμου Μπαρούχου και τόσων άλλων αγριάνθρωπων που μαζί με τους «σπασμένους αλφαμίτες» συντελούσαν στην δημιουργία του... θαύματος της... ανάνηψης των συνειδήσεων, μέσω της μηχανής του ιδεολογικού αναμορφωτηρίου, αυτού που ο Παν. Κανελλόπουλος, σε μία στιγμή παράκρουσης, που αμαύρωσε την συντηρητική του πορεία, χαρακτήρισε ως νέο Παρθενώνα!  

Αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια, από την ικανοποίηση του αιτήματος των αγωνιστών, οι οποίοι στα στερνά του βίου τους πρόλαβαν να δουν τον τόπο μαρτυρίου να προστατεύεται ως Μνημείο διεθνούς κληρονομιάς, εντούτοις η μετέπειτα πορεία των ενοχλουμένων από αυτή την προστασία, απέδειξε πόσο εύκολα είναι να νοθευθούν οι αξίες, στην άχλη του χρόνου, εάν οι ίδιοι οι συντελεστές της αντίστασης σήμερα δεν επαναλαμβάνουν: Φύλακες γρηγορείτε!  

«Τιμή σ' εκείνους, όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες, ποτέ από το χρέος μη κινούντες», γράφει το επίγραμμα που βλέπετε.

ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες που τράβηξε η πατρινοπούλα Τέση Μακρυγιάννη, από τον ΣΥΡΙΖΑ της Πάτρας, που συμμετείχε την Κυριακή στην επίσκεψη μνήμης στο νησί του Μαρτυρίου. 



Οι φωτογραφίες είναι:

Από αυθαίρετες κατασκευές,

Από τα στρατόπεδα των εξόριστων,

Από το κτίριο των αρτοκλιβάνων, που προορίζεται για μουσείο,

Από το μνημείο που έχει στηθεί εκεί.










 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: