ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Πάτρα: Πόσο κοστίζει ο καρπός του χεριού ενός εργάτη;

Μην γελιέστε. Δεν πρόκειται για διαμαρτυρία με αφορμή το εργατικό ατύχημα στην Ξερόλακκα, όπουβ έχασε τον καρπό του ο άτυχος οικογενειάρχης με τα τέσσερα παιδιά του! Οι ηγεσίες των συνδικάτων του Δήμου Πατρέων δεν το έχουν ακούσει ακόμη...


Με το ποσό των 4 χιλ ευρώ πρόκειται να ενισχυθεί, από τον Δήμο Πατρέων, ο 52χρονος δημοτικός υπάλληλος της Καθαριότητας, ο οποίος ακρωτηριάστηκε!



Πόσο κοστίζει ο καρπός του χεριού  ενός εργάτη; Εάν πρόκειται για εργαζόμενο σε καπιταλιστή του ιδιωτικού τομέα (το διευρινίζουμε αυτό, καθώς από την άλλη είχαμε στο παρελθόν και καπιταλιστές του κρατικού τομέα, δηλαδή τον γνωστό κρατικό καπιταλισμό των κατ' όνομα πρώην οσιαλιστικών χωρών) τότε το ζήτημα αλλάζει. Πολύ περισσότερο εάν το μεταφέρουμε στα καθ' ημάς τεκταινόμενα, στον κατ' όνομα και μόνον «κόκκινο δήμο»! 

Εάν λοιπόν έχουμε εργατικό ατύχημα σε χώρο του ιδιώτη καπιταλιστή, τότε «μαύρο φίδι που τον έφαγε» (και πολύ σωστά) από την νομενκλατούρα του κλαδικού σωματείου, ενώ δεν αποκλείονται παραστάσεις στα όργανα της πολιτείας, πορείες μέχρι την Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό (κι αν πρόκειται της Αριστεράς, ακόμη  χειρότερα) διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημόσιες και από πάνω κι ένα καταχέριασμα της κυβέρνησης που συνάδει με τον άπονο επιχειρηματία, αντί να τον... βάλει στα σίδερα!

Στην προκειμένη περίπτωση, είδαμε το αναπάντεχο. Από την πρώτη ημέρα του σοβαρού εργατικού ατυχήματος εις βάρος του εργάτη, που έχασε τον  καρπό του χεριού του κι ακόμη ο άνθρωπος δεν έχει συνέλθει για να καταλάβει το τι του συνέβη, το μεν υπαλληλικό σωματείο καθαριότητας του Δήμου Πατρέων (ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ) να μην έχει βγάλει κουβέντα και να τηρεί σιωπή, με μία στάση άβουλη και ατέριαστη για μαχητικό ταξικό σωματείο, ενώ παράλληλα άλλα σωματεία ελεγχόμενα του ΠΑΜΕ και  αποτελούντα αιχμή της πρωτοπορίας σε κάποιες περιπτώσεις, να έχουν μετατραπεί σε πειθήνια όργανα της γραμμής «πνίχτε το θέμα, είναι εις βάρος της δημοτικής αρχής». 

Και αυτοί οι... ηγέτες της εργατικής τάξης, ότι τέλος πάντων απέμεινε από τον εκφυλισμό στον οποίο την έχουν οδηγήσει, θα έχουν την απάιτηση να τους στηρίξει ο εργαζόμενος, σε λίγες ημέρες, κατά τις εκλογές του ΕΚ Πάτρων για την ανάδειξη της νέας διοίκησής του! 

Και προσέχτε με τι εύσχημο τρόπο προσπερνούν το θέμα:

Με το ποσό των 4 χιλ ευρώ πρόκειται να ενισχυθεί, από τον Δήμο Πατρέων, ο 52χρονος δημοτικός υπάλληλος της Καθαριότητας, ο οποίος ακρωτηριάστηκε στο αριστερό του χέρι όταν εξερράγη στα χέρια του, το μεσημέρι της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, συσκευασία που μετέφερε από τα δικαστήρια της πόλης. Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, το μεσημέρι της Τρίτης, το οποίο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων, ώστε να εκταμιευθεί το ποσό.

Κι εδώ μία διευκρίνιση: Αυτό το ποσόν είναι το ανώτερο, που επιβάλεται από το ισχύο  πλαφόν και μπορεί να εκταμιευτεί. Κι όμως στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι... γαλαντόμοι της πλειοψηφίας πρότειναν το ποσόν να ανέρχεται στις 2 χιλ. ευρώ. Και μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης έφτασε στο... δυσθεώρητο ποσόν των 4 χιλ. ευρώ!

Κι επειδή αυτή η ανεπαρκής απόφαση, προκαλεί αλγεινή εντύπωση, σε όσους γνωρίζουν ότι αυτού του τύπου η μεταφορά  ενέχει ευθύνες και για την δημοτικήν αρχή, αφού με το «άρτσι μπούρτσι και λουλάς» γίνεται η μεταφορά στην Ξερόλακκα, χωρίς την τυπική διαδικασία καταγραφής και παραλαβής των αντικειμένων, απόφάσισαν ότι πρέπει κάτι να δώσουν στον... ζητιάνο δουλευτή τους!

Και για να μην παρεξηγηθούν ότι με αυτά τελείωσε η ευθύνη τους κάποιες ανώνυμες (γνωστές και μη εξαιρετέες πηγές  ανέφεραν πως σε καμία των περιπτώσεων η δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να «ξεχάσει» το περιστατικό που ανέτρεψε πλήρως τη ζωή ενός εργαζόμενου. Η δημοτική Αρχή τηρεί στάση αναμονής στο θέμα και δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε νέα παρέμβαση εάν κρίνει κάτι τέτοιο σκόπιμο.

Είπαμε, «εάν κρίνει» διότι εάν το γράψει στα παλαιώτερα των υποδημάτων της και δεν κρίνει, τότε το ζήτημα θα παραπεμφθεί στις καλένδες και αλίμονο σε αυτόν τον εργαζόμενο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που έπαθε τη ζημιά!  
____________
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μαθαίνω ότι η Ουρανία Μπίρμπα της ΡΑΠ, τους την έχει στημένη στην γωνία για να απολογηθούν, εφόσον αποφάσισουν κάποια στιγμή να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το πόρισμα για το τραγικό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: