ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

«Χίλιες και μία λέξεις»



Σεμινάριο βιωματικής γραφής και αυτοέκφρασης με τον Δημ. Κερασίδη

Σεμινάριο βιωματικής γραφής και αυτοέκφρασης, με τον επιμελητή εκδόσεων Δημοσθένη   Κερασίδη, θα διοργανωθεί από τις αρχές Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» (Φιλοποίμενος 36-42, Πάτρα).

Το σεμινάριο (πιο σωστά: εργαστήριο, μιας και είναι βιωματικό, επικοινωνιακό και διαδραστικό) «Χίλιες και μία λέξεις» είναι ένα σπίτι τεσσάρων φανταστικών χώρων, αρκετών διαδρόμων και πολλών εκπλήξεων.
Στον «προθάλαμο» γίνεται ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων (αφορισμών, ποιημάτων, αφηγημάτων, διηγημάτων), όπως και δοκιμίων (φιλοσοφίας, ψυχανάλυσης, πολιτικής σκέψης).
Στο «σαλόνι» οι συμμετέχοντες εκφράζουν απόψεις, σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννήθηκαν από τα παραπάνω κείμενα (σαν σε ένα συμπόσιο) και ασκούνται στον λόγο και στη γραφή, μέσω πρωτότυπων ασκήσεων αυτοέκφρασης και επικοινωνίας.
Στον «εκθεσιακό χώρο» χρησιμοποιούνται οι δρόμοι και οι τρόποι διαφόρων τεχνών (λογοτεχνία, μουσική, θέατρο, ζωγραφική), σε ένα πλαίσιο διεύρυνσης των ψυχικών και των πνευματικών οριζόντων μας, ενώ συνάμα ασκούμαστε στην περιγραφή και στην αφήγηση.
Στον «χώρο του παιχνιδιού», θα γίνει γνωριμία με τον αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό, την ιαπωνική ποιητική φόρμα του χαϊκού και την αυτόματη γραφή, και οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν σε αυτές τις μορφές έκφρασης.
Οι συναντήσεις είναι τρίωρες και πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα. Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στις 18.00 και θα περιλαμβάνει τέσσερις συναντήσεις.
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 40 ευρώ / μήνα, ενώ για φοιτητές και άνεργους το κόστος είναι 35 ευρώ / μήνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108642716, 6973224523, 2614005077.


Ο Δημοσθένης Κερασίδης γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε Νομικά στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων από το 1990.
Οι πνευματικές του ενασχολήσεις αφορούν τη λογοτεχνία (πιο πολύ την ποίηση, με εστιασμό στην ιαπωνική ποιητική φόρμα του χαϊκού), την ψυχανάλυση και τα θρησκειοφιλοσοφικά ρεύματα της Ανατολής. Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνίας και την παρουσίαση κυρίως λογοτεχνικών βιβλίων.
Από το 2010 οργανώνει ένα σεμινάριο επιμέλειας-διόρθωσης βιβλίων και από το 2013 πραγματοποιεί το εργαστήριο «Γλώσσα - γνώση - γραφή ως μορφές αυτοέκφρασης και αυτοεμψύχωσης» στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: