ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Κήρυξαν την ανεξαρτησία τους οι Καταλανοί - Με το 155 απαντά ο Ραχόι

Η ισπανική Γερουσία  ανέστειλε την αυτονομία της Καταλωνίας ενεργοποιώντας το άρθρο 155 για την άμεση διακυβέρνηση της περιφέρειας από την κεντρική κυβέρνηση της χώρας.


Νωρίτερα το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία.
Η πρόταση για ανεξαρτησία εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

O Κάρλες Πουτζντεμόν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Καταλωνίας να παραμείνουν ειρηνικοί και πιστοί στην πολιτική τους συνείδηση.

«Έρχονται ώρες κατά τις οποίες πρέπει να διατηρήσουμε την ορμή αυτής της χώρας και να παραμείνουμε ειρηνικοί, να επιδείξουμε πολιτική συνείδηση και αξιοπρέπεια» επισήμανε ο Καταλανός πρόεδρος μιλώντας στο κοινοβούλιο σε βουλευτές και αυτονομιστές δημάρχους.

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας θα κινήσει την επόμενη εβδομάδα δικαστική διαδικασία σε βάρος του προέδρου της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της «εξέγερσης», έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της γενικής εισαγγελίας, μετά την έγκριση από το καταλανικό κοινοβούλιο της κήρυξης ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: